MESEM'e gidilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Josh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 245

Josh

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Oncelikle 9.sınıfım ve ders çalışmayı hiç sevmeyen birisiyim. Derslerde de genellikle uyuyorum. 2. yazililarim çok düşük geldi. Bu yuzden de annem PC'yi kaldırdı. Ben de MESEM'e mi gitsem diye düşündüm. Hem kendi paramı kazanırım. Silemese destek olurum diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gideceğin yeri iyi seç. Benim arkadaşım MESEM'den memmnun değil. Şikayet ediyor her gün.

Asla gitme hayatının hatasını yaparsın, 2 kuruş için köleden daha da fazla sömürüyorlar, ve şartları berbat daha yolun başındasın 4 senen var daha.

MESEM sıkıntılı. Haberlerde çıkan MESEM cinayetlerini görmüyor musunuz hiç? Genelleme yapmayacağım tabii. Bir yerde oldu diye her yerde öyle demeyeceğim. Fakat çoğu yerde öyle gibi duruyor. @Wartz hocamın dediği gibi gideceğiniz yeri iyi seçmeniz gerekiyor. Ben olsam 3-5 kuruş para kazanmak için MESEM'e gitmezdim. Az sabret, üniversite okumak istemiyorsan bile en azından lise mezunu olarak bir yerlerde çalışırsın 3-4 sene sonra.

Seninle aynı dönemde aynı sebeplerle MESEM’e geçtim ve 3 ay sonra ayrıldım okuluma geri döndüm. Gerçekten üç kuruş para için ustalara köpekleri gibi çalışıp hakaret ve aşağılanma yemek istiyorsanız geçin derim. Kimi günler mesaim 14 saate çıkıyordu ve tabii ki dükkanda en çok çalışan kişi ben oluyordum, aynı zamanda en çok aşağılanıp zorbalanan.

Mesleğe giden arkadaşım aynen bu düşünceyle okulu bıraktı pişman oldu. Usta ne maaşını düzgün verdi ne de işe girmeden önce konuştuğu düzene uydu. 11-12 saat çalıştırdı mesai ücretini vermedi, verdiği tavuk döner bile gözüne çok gelmiş kaşar ekmek yedirmeye başlamış çıraklarına. Asla maaşını gününde vermezdi 2. Aya bağlayıp veriyormuş. Arkadaşım işten ayrılmak istediğini söyleyince hakaret etmiş, fesih belgelerini imzalamak istememiş ailesel nedenlerinden ötürü babam gitti o zaman imzaladı. Ayrıca son ay ki maaşını da vermemiş köpek. Şimdi YKS hedefi var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesleği baya kötü, hocam. Arkadaşım gidiyor, ustası çok küçük bir hatasında bunu dövüyormuş; çalışma şartları desen vahim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…