Bütçe
2000

burakcakar

Uzman
Arkadaşlar, evime 1000 Mbps TT fiber internet bağlatıyorum. Bağlantı için biraz ileri tarih randevusu aldığım için daha zamanım var. Belki en mantıklısı verecekleri modeme göre bir ayarlama yapmak ama yine de şimdiden konusunu açayım dedim.

Olay şu: 1000 Mbps internet için ana modem haricinde bir modem veya router alıp bu alacağım cihazı başka odaya koyup ana modem ile aynı Wi-Fi’de olacak ve cihazlar Wi-Fi için hangisine yakınsa otomatik geçiş yapabilecek; F/P cihaz arıyorum (sanırım bu sisteme mesh deniliyor). Amaç sadece TV ve telefonlardaki Wi-Fi sistemi için çalışacak. Tam verim alabilmek adına alacağım cihaza kablolu bağlantı yapmayı düşünüyorum. Tabii 1000 Mbps portu olmasını da istiyorum. Bütçe 2000 ₺’ye kadar çıkabilirim. Wi-Fi 6 destekli cihaz tavsiyelerinize açığım.

Bu arada, bu işlem için TT modem arayüzüne girmek zorunda mıyım? Zorundaysam buna müsaade ediyorlar mı?

Arkadaşlar, evime 1000 Mbps TT fiber internet bağlatıyorum. Bağlantı için biraz ileri tarih randevusu aldığım için daha zamanım var. Belki en mantıklısı verecekleri modeme göre bir ayarlama yapmak ama yine de şimdiden konusunu açayım dedim.

Olay şu: 1000 Mbps internet için ana modem haricinde bir modem veya router alıp bu alacağım cihazı başka odaya koyup ana modem ile aynı Wi-Fi'de olacak ve cihazlar Wi-Fi için hangisine yakınsa otomatik geçiş yapabilecek; F/P cihaz arıyorum (sanırım bu sisteme mesh deniliyor). Amaç sadece TV ve telefonlardaki Wi-Fi sistemi için çalışacak. Tam verim alabilmek adına alacağım cihaza kablolu bağlantı yapmayı düşünüyorum. Tabii 1000 Mbps portu olmasını da istiyorum. Bütçe 2000 ₺'ye kadar çıkabilirim. Wi-Fi 6 destekli cihaz tavsiyelerinize açığım.

Bu arada, bu işlem için TT modem arayüzüne girmek zorunda mıyım? Zorundaysam buna müsaade ediyorlar mı?

Cihaz easymesh destekliyor ayrıca sana ZyXEL gibi easymesh uyumlu olmayan bir cihaz verirlerse bu router OpenWrt destekliyor cihaza OpenWrt kurup bütün cihazlara marka model ve protokol fark etmeksizin bağlantı kurabilirsin.

Son düzenleme: