Üniversite okumak istersen temel derslerden geri kalacaksın bunu bilerek gir. Bende meslek lisesi mezunuyum. Meslek kazanıyorsun ama okuduğun meslek az talep edilen bir meslek ise o mesleğide yapamayacaksın.

Üniversite okumak istersen temel derslerden geri kalacaksın bunu bilerek gir. Bende meslek lisesi mezunuyum. Meslek kazanıyorsun ama okuduğun meslek az talep edilen bir meslek ise o mesleğide yapamayacaksın.
Puanımın tuttuğu meslek lisesinin -75 OBP puanı ile alıyor.- bölümlerinde Yiyecek içecek hizmetleri, gıda teknolojileri, çocuk gelişim, grafik tasarım ve moda tasarım var.

Meslek liselerinde hem hayalindeki meslekle alakalı bir alandaysan, mesela Bilgisayar Mühendisliği istiyorsun bilişim teknolojileri alanı var, çok güzel bir alt yapı sağlar, temel terslerden, özellikle son 2 yılda, uzak kalacaksın ama özel hoca, dershane, internetten falan halledebilirsin. Meslek lisesi diğer liselere göre daha kolay olacağından eğer kapasiten diğerlerinden iyi ise okul birincisi olursun, üniversitelere okul birinciliği kontenjanından girersin, normalde giremeyeceğin üniversitelere girme ihtimalin olur. Ben meslek lisesi mezunuyum bunu yapabildim, ne kadar üniversitem öyle üst düzey bir üniversite olmasa da.

Tabii daha önünde uzun yol var tavsiyem LGS'ye çalışman, olmazsa bunu düşünebilirsin.

Meslek liselerinde hem hayalindeki meslekle alakalı bir alandaysan, mesela bilgisayar Mühendisliği istiyorsun bilişim teknolojileri alanı var, çok güzel bir altyapı sağlar, temel terslerden, özellikle son 2 yılda, uzak kalacaksın ama özel hoca, dershane, internetten falan halledebilirsin. Meslek lisesi diğer liselere göre daha kolay olacağından eğer kapasiten diğerlerinden iyi ise okul birincisi olursun, üniversitelere okul birinciliği kontenjanından girersin, normalde giremeyeceğin üniversitelere girme ihtimalin olur. Ben meslek lisesi mezunuyum bunu yapabildim, ne kadar üniversitem öyle üst düzey bir üniversite olmasa da.

Tabii daha önünde uzun yol var tavsiyem LGS'ye çalışman, olmazsa bunu düşünebilirsin.

Zaten şu an Anadolu lisesi hedefliyorum, eğer puanım tutmazsa son çare meslek lisesi. Eski hocalarımdan biri de güzel sanatlar önermişti -Mayıs aylarında resim sergisi düzenleniyor ve benim resimlerimde sergilenmişti. Muhtemelen oradan görmüş olmalı.- ama şu an kafam karışık. Sakin kafayla düşünmeye çalışacağım.