Hocalarım, herkese iyi akşamlar. Biliyorsunuz, yarın okullar açılıyor. Ben biraz heyecanlı ve meraklıyım; 12. sınıf meslek lisesi nasıl, çok zorlanacakmışım gibime geliyor. Staj yeri olarak Brisa'yı ayarladım; çarşamba, perşembe, cuma günü staj günleri. Onun haricinde haftada iki gün dersler var ama program tam belli değil. Bu sene üniversiteye hazırlık yapmak istiyorum; nasıl bir tempoyla karşılaşacağımı bilmiyorum. Umarım bu sene çok rahat geçer, biraz sınava çalışma fırsatı bulabilirim.
Valla ben de çok heyecanlıyım ama senin gibi düşünüyorum. Ben de pazartesi, salı okuldayım; geriye kalan günler fabrikada, yani haftada
sadece iki gün okuldayız. Fabrikada zaten getir-götür işlerini yaptırıyorlar. Umarım ders çalışmaya vakit bulabiliriz. 11. sınıfa kadar
üniversite düşüncem yoktu, 11. sınıfta akıllandım ama her şey çok geçti. Keşke normal Anadolu lisesinde okusaydım.
Valla ben de çok heyecanlıyım ama senin gibi düşünüyorum. Ben de pazartesi, salı okuldayım; geriye kalan günler fabrikada, yani haftada
sadece iki gün okuldayız. Fabrikada zaten getir-götür işlerini yaptırıyorlar. Umarım ders çalışmaya vakit bulabiliriz. 11. sınıfa kadar
üniversite düşüncem yoktu, 11. sınıfta akıllandım ama her şey çok geçti. Keşke normal Anadolu lisesinde okusaydım.
Meslek lisesi okuyarak daha iyi durumdasın. Okuyacağın bölüm 2 yıllık ise ek puan, 4 yıllık ise M.T.O.K kontejanı sayesinde ortalama bir sıralamayla girebilir kolayca.
Meslek lisesi bilişim mezunuyum sistem değişti mi bilmiyorum günde 9 saat ders olurdu. Klasik meslek dersi ve kültür dersleri olurdu. Akşam vakit ayırabilirsiniz ben öyle yapardım. Meslek lisesi öğrencisi olarak en başta Türkçe ve matematik ağırlık verin. Fen bilimlerini ihmal etmeyin.
İkinci dönem bitirme projeniz olacak bölümünüze göre. Bize web sitesi ve afiş tasarlama verilmişti ayrıca bütün lise hayatınız boyunca aldığınız meslek derslerinizden sorumlu sınavınız olacak işletmelerde beceri eğitimi sınavı. Umarım iyi yerlerde staj yaparsınız.
Meslek lisesi bilişim mezunuyum sistem değişti mi bilmiyorum günde 9 saat ders olurdu. Klasik meslek dersi ve kültür dersleri olurdu. Akşam vakit ayırabilirsiniz ben öyle yapardım. Meslek lisesi öğrencisi olarak en başta Türkçe ve matematik ağırlık verin. Fen bilimlerini ihmal etmeyin.
İkinci dönem bitirme projeniz olacak bölümünüze göre. Bize web sitesi ve afiş tasarlama verilmişti ayrıca bütün lise hayatınız boyunca aldığınız meslek derslerinizden sorumlu sınavınız olacak işletmelerde beceri eğitimi sınavı. Umarım iyi yerlerde staj yaparsınız.
Kesinlikle katılıyorum hocam. Meslek derslerinde ortalamam 99,98'di. Türkçe ortalamam 85, matematik ortalamam ise 70 civarındaydı. Meslek derslerine ağırlık vermemin yanında Türkçe ve matematiği de ihmal etmemeye çalışıyordum.
Fakat özellikle son dönemde matematik beni oldukça zorladı. Bir yandan staj dosyası hazırlamak, bir yandan derslere çalışmak derken gece gündüz uğraşıyordum, artık kafa kalmıyordu.
Kesinlikle katılıyorum hocam. Meslek derslerinde ortalamam 99, 98'di. Türkçe ortalamam 85, matematik ortalamam ise 70 civarındaydı. Meslek derslerine ağırlık vermemin yanında Türkçe ve matematiği de ihmal etmemeye çalışıyordum.
Fakat özellikle son dönemde matematik beni oldukça zorladı. Bir yandan staj dosyası hazırlamak, bir yandan derslere çalışmak derken gece gündüz uğraşıyordum, artık kafa kalmıyordu.
Hocam ben sözelciyim matematiğim kötüdür tarihim çok iyidir. Biraz da eksik çalışma yaptım. Konu özeti ve video izlemek yerine konu anlatımlı kitaptan ilerledim pek iyi derece gelmedi yine istediğim yer gelmişti zaten işe yaramadı (kovid dönemine geldi) ünv. Hem eve yakındı hem de kovid olunca evden bitirdim. Benim üniversite hayatım yok resmen sağlık problemi de devreye girince mecbur açıköğretimden lisansa tamamladım. Hafta sonu iyi vakit kalıyor aslındam.