Meslek lisesi okunduktan sonra yüksek maaş alınabilir mi?

Cheriel

Uzman
Bu sene staja başlayacağım. Stajı gördüğüm yerde de çalışmak istiyorum. Üniversite gibi bir düşüncem yok. Meslek lisesine gidip yüksek maaş alan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene staja başlayacağım. Stajı gördüğüm yerde de çalışmak istiyorum. Üniversite gibi bir düşüncem yok. Meslek lisesine gidip yüksek maaş alan var mı?

Yani üniversite de okusan (kesinlikle açıktan da olsa okumanı öneririm) yine başlarken düşükten başlar daha sonra yükselirsin.

Eğitim para kazandırmaz yaptığın iş para kazandırır. Yapacağın iş para kazandıran bir iş ise ve yapabilecek insan sayısı az ise iyi maaş alırsın. Herkesin yapabileceği bir iş ise de düşük maaş alırsın.

Yani üniversite de okusan (kesinlikle açıktan da olsa okumanı öneririm) yine başlarken düşükten başlar daha sonra yükselirsin.

2 yıllık bir bölüm okumaktansa hiç okumasam daha iyi olur diye düşünüyorum belki yanlış düşünüyor olabilirim.

2 yıllık bir bölüm okumaktansa hiç okumasam daha iyi olur diye düşünüyorum belki yanlış düşünüyor olabilirim.

Ben meslek lisesi 2 yıllık üniversite mezunuyum. Bazen işi tecrübe değil diploma kazanıyor. Bugün lazım olmaz yarın olur. Ağabeyim lise mezunu ve belediye de işçi eğer 2 yıllık üniversite mezunu olsaydı şu an kadrolu olacaktı ve maaşı %50 kadar artacaktı. 4 yıllık açıktan yazıl gerekirse 5 yılda 6 yılda bitir ama bitir bir diploman olsun.

Yapacağım iş asansör işi konuştuğum adam ustalara araba veriyoruz 80k maaş alıyorlar aldıklarını bizden daha iyi bir firmaya gidersen 100'u gecer maaşın demişti ve bir usta asansöre bakım veya tamire gidip ofise döndüğünde anında eline atıyorum 2K-3K veriyorum demişti.

Sorması ayıp ne iş yapıyorsunuz maaşından memnu musun?

Son düzenleme:
Sorması ayıp ne iş yapıyorsunuz maaşından memnu musun?

Bir firmada e-ticaret uzm. olarak görev yapıyorum. Daha öncesinde bilgi işlem olarak birçok yerde çalıştım. Şu anki işimden memnunum ofis ortamı sabah 8-6 hafta sonu tatil 29k maaş + %5 prim (net cirodan) ortalama 33K. Trabzon şartlarında benim için yeterli bir maaş. Bir zaman sonra zaten şey diyorsun ya parası önemli değil kafam rahat olsun işim rahat olsun severek yapayım. O yüzden sevdiğin işi yapmaya çalış.

Evet haklısınız çalıştığınız yeri beğenmiyorsanız aldığınız para önemli olmuyor benim de calisacagim yer okulumun hemen oralarda evime de çok yakın abim üniversiteye gidiyor 77bin sıralama yaptı işe girerse alacagi maaş çok iyi olacak bende onun altına kalmak istemiyorum babam da diyor usta olursan bir iste üniversite okuyandan daha fazla maaş alırsın ne kadar doğru bilemem.

Sektörüne göre değişiklik gösterecektir bu durum. Ben lise stajımı yazılımcıda yapmıştım. Üniversite mezunu geliyor benden daha az bilgili o derece ama ben stajyer maaşı o zaman haftalık 100 TL alıyordum o ise asgari üzeri maaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…