Makaleler
1
Merhaba,

Meta reklamlarında ciddi bir hedefleme problemi yaşıyorum. Reklamları belirlediğim kitleye göstermesi gerekirken tamamen alakasız kişilere gösterim yapıyor gibi görünüyor.
Örnek vermek gerekirse:
  • İlgi alanlarını seçiyorum
  • Lokasyon doğru ayarlı
  • Yaş ve cinsiyet filtreleri açık
Buna rağmen:
  • Alakasız etkileşimler geliyor
  • Dönüşüm oranı ciddi şekilde düştü
  • Reklam bütçesi boşa gidiyor gibi hissediyorum
Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
Sorun algoritmadan mı kaynaklı yoksa benim gözden kaçırdığım bir ayar olabilir mi?
Özellikle son güncellemelerden sonra bu durumu yaşayan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Not: “Mesela Office 2024 lisans anahtarı satacağım diyelim; ilgi alanı olarak accountant, accounting, finance gibi seçenekleri seçiyorum ama reklamlar yine alakasız, tamamen yaşlı ve hedef kitleyle ilgisiz kişilere gösteriliyor gibi hissediyorum.”

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Meta reklamlarında ciddi bir hedefleme problemi yaşıyorum. Reklamları belirlediğim kitleye göstermesi gerekirken tamamen alakasız kişilere gösterim yapıyor gibi görünüyor.
Örnek vermek gerekirse:
  • İlgi alanlarını seçiyorum
  • Lokasyon doğru ayarlı
  • Yaş ve cinsiyet filtreleri açık
Buna rağmen:
  • Alakasız etkileşimler geliyor
  • Dönüşüm oranı ciddi şekilde düştü
  • Reklam bütçesi boşa gidiyor gibi hissediyorum
Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
Sorun algoritmadan mı kaynaklı yoksa benim gözden kaçırdığım bir ayar olabilir mi?
Özellikle son güncellemelerden sonra bu durumu yaşayan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Not: “Mesela Office 2024 lisans anahtarı satacağım diyelim; ilgi alanı olarak accountant, accounting, finance gibi seçenekleri seçiyorum ama reklamlar yine alakasız, tamamen yaşlı ve hedef kitleyle ilgisiz kişilere gösteriliyor gibi hissediyorum.”
Algoritma bunun uzerine.

Bombos bir hesap acin tamamen farkli bir lokasyonda ve farkli bir cihazda. Genelde copcatanlik veya kadinlarla doldurulmus okey oyunlarinin reklamlari cikacaktir hesap yillanana kadar.

Kendi hesabim (oldukca eski) bu sorunu yasamazken diger hesabim (is) bu sorunu yasiyor ayni cijazda benzer alanlar uzerinde kullanilmasina ragmen.

Algoritma bunun uzerine.

Bombos bir hesap acin tamamen farkli bir lokasyonda ve farkli bir cihazda. Genelde copcatanlik veya kadinlarla doldurulmus okey oyunlarinin reklamlari cikacaktir hesap yillanana kadar.
Şimdi bunun çözümü ne tam olarak hocam. Aslında bir arkadaşa sordum ilgi alanlarını girme bile diyor. Gerek bile yok.