23832

Becerikli
Merhaba. Size metal kitlesi hakkında eleştirilerimi sunmak istiyorum. Bazıları diğer müzik türlerine şiddetle karşı çıkıyorlar, özellikle de Rap müziğe. Eleştirim ise şu: Şimdi bu poser insanlar diğer müzik türlerinin, özellikle de Rap müziğin müzik olmadığını iddia ediyor. Bu insanlara göre enstrümandan çıkmayan müzik asla müzik olmuyor. O zaman video oyunları da oyun olmuyor dostum. Bir oyunun oyun olması için gerçek hayatta oynanması falan lazım. Saçma bir argüman açıkçası. Ayrıca enstrüman işin teknik kısmı. Zaten müzik bilgin olduğu zaman onu da çalarsın. Enstrüman artık hobi gibi bir şey, olmasa da olur. Yani Auto-Tune olayına robot gibi diyen bazı insanlar var. Bana kalırsa melodik bir ses olmasını sağlıyor. Ve bence müziklerde hiç söz olmamalı. Zaten müzik müzik olduğu için dinlenmiyor mu? İyi Sosyaller.

Her müzik türünün bir alıcısı vardır. Herkes kulağına hoş geleni dinler. Rap müziğe laf atıp da müzik olmadığını iddia edenler tam olarak kim? Ben hiç görmedim de. Genellikle bizim laf attığımız yeni nesil sözde rap şarkıcıları oluyor. 2 havlayıp "seksi" şeyler söyleyince şarkı yapmış olmuyorsun. Şarkı yapmak bir sanattır. Öyle basit bir şey değildir.

Merhaba. Size metal kitlesi hakkında eleştirilerimi sunmak istiyorum. Bazıları diğer müzik türlerine şiddetle karşı çıkıyorlar, özellikle de Rap müziğe. Eleştirim ise şu: Şimdi bu poser insanlar diğer müzik türlerinin, özellikle de Rap müziğin müzik olmadığını iddia ediyor. Bu insanlara göre enstrümandan çıkmayan müzik asla müzik olmuyor. O zaman video oyunları da oyun olmuyor dostum. Bir oyunun oyun olması için gerçek hayatta oynanması falan lazım. Saçma bir argüman açıkçası. Ayrıca enstrüman işin teknik kısmı. Zaten müzik bilgin olduğu zaman onu da çalarsın. Enstrüman artık hobi gibi bir şey, olmasa da olur. Yani Auto-Tune olayına robot gibi diyen bazı insanlar var. Bana kalırsa melodik bir ses olmasını sağlıyor. Ve bence müziklerde hiç söz olmamalı. Zaten müzik müzik olduğu için dinlenmiyor mu? İyi Sosyaller.
Herkesin müzik algısı farklı; kimi pop sever, kimi heavy metal. Bu yüzden bu konularda kesin yargılarda bulunmak doğru olmaz. Duygusal tepkiler de insandan insana değişir: Bir kişi aynı şarkıyı dinleyip hüzünlenirken, bir diğeri mutluluktan havalara uçabilir. Bu sebeple pek kafaya takmamak lazım. Parkway drive'ın çoğu albümünü severek dinlerim. Ama arkadaşlarım nefret ediyor :)

Fakat bana soracak olursanız günümüzdeki "Rap" müziği sistem veya herhangi bir şeyin eleştirisinden çıkmış durumda. Sadece para için yapılmış çöp yığınlarından ibaret.

Son düzenleme:
Enstrüman olmaması bir şeyi müzik yapmıyor diye bir argümanı hiçbir düzgün metal müzik dinleyicisi sunmaz. Çünkü metal müziğin temeli gerçekten kaliteli vokallerdir öyle ki metal müzik türündeki bazı müzisyeni koy bir operaya sırıtmazlar. Günümüz Rap müziğinde ise ne enstrüman ne ses ne de anlam vardır. "Ben fakir çocuğum onlar zengin ow yeah" tarzında sözler yazıp ya da "sistem eleştrisi" yapıp arkaya bir remix üstüne de autotune kullanmak maalesef müzik olmuyor. Örneğin Eazy-E eleştiren bir metalci bulamazsınız çünkü o adam gerçek rap, hip-hop yapıyor günümüz "rap" dinleyicisinin dinlediği şeyler ise kusmuk yığınından ibaret.

Edit: Başlığı açan arkadaşın argümanlarını temel alırsak bu arkadaşın müziğini bayıla bayıla dinlemesi lazım. Autotune var, enstrüman yok remix var. Ses eğitimine zaten gerek yok, enstrüman zaten hobi.

Ve bence müziklerde hiç söz olmamalı. Zaten müzik müzik olduğu için dinlenmiyor mu? İyi sosyaller.

Bak bu da oznel bir fikir, muzik sadece melodiden ziyade ayrica bir seylerin anlatilmasi icin de muthis bir yontemdir ve farkli duygular icerebilir.

Metal muzik sever olarak katy pery de dinliyorum, justin bieber da dinliyorum, bazen de gidip ezhel de dinliyorum, kayra da dinliyorum, yener cevik falan da dinledim. Bazen kafam baska bir seyler istiyor evdeki saat dinliyorum.

Yani kisaca o an kulagima ne giderse ve o donem neden hoslaniyorsam onu dinliyorum. Herkes kendi isiyle ilgilenip baskalarinin ne yaptigina karismasa dunya cok guzel bir yer olacak.

Metalcilerin yaptigi "rap" yorumu belki gunumuzdeki sozlerinde kariyi kizi kestim iceren sozde rapcilerinden bahsediyor olabilir. Ayrica ne yorum yaptiklarinin bir onemi de yok, insan kimseyi umursamayip ne istiyorsa onu yapmali.

Let it happen, boş verin. :D

Sesi güzel olan herkesi dinlerim. Metal müzikler benim başımı şişiriyor açıkçası ama karşı da değilim isteyen dinlesin.
Öyle hocam isteyen dinler yani, bunların dinlediğine karışırsak bu tiplerden farkımız kalmaz, Shadow Fight 2'de ki Shogun'un müziği de Rock/Metal gibi bir şey. Dinliyoruz onu da. Bir de Windows Vista'da "I Guess You're Right" diye bir şarkı vardı, o da iyiydi. İyi Sosyaller.

Bak bu da oznel bir fikir, muzik sadece melodiden ziyade ayrica bir seylerin anlatilmasi icin de muthis bir yontemdir ve farkli duygular icerebilir.

Metal muzik sever olarak katy pery de dinliyorum, justin bieber da dinliyorum, bazen de gidip ezhel de dinliyorum, kayra da dinliyorum, yener cevik falan da dinledim. Bazen kafam baska bir seyler istiyor evdeki saat dinliyorum.

Yani kisaca o an kulagima ne giderse ve o donem neden hoslaniyorsam onu dinliyorum. Herkes kendi isiyle ilgilenip baskalarinin ne yaptigina karismasa dunya cok guzel bir yer olacak.

Metalcilerin yaptigi "rap" yorumu belki gunumuzdeki sozlerinde kariyi kizi kestim iceren sozde rapcilerinden bahsediyor olabilir. Ayrica ne yorum yaptiklarinin bir onemi de yok, insan kimseyi umursamayip ne istiyorsa onu yapmali.

Let it happen, boş verin. :D

İşte hocam ben kafaya çok takıyorum o tipleri, yoksa ben Kemal Sunal'ın filminde çalan yaylalar parçasını da dinlıyorum, Trap müzik de dinlıyorum, Rap müzik de dinlıyorum 😀 eleştirim bu tarz çakma Metalcilere aslında. Belki enstrüman konusunun bazı yerlerinde haklı olabilirler ama.

Enstrüman olmaması bir şeyi müzik yapmıyor diye bir argümanı hiçbir düzgün metal müzik dinleyicisi sunmaz. Çünkü metal müziğin temeli gerçekten kaliteli vokallerdir öyle ki metal müzik türündeki bazı müzisyeni koy bir Opera'ya sırıtmazlar. Günümüz rap müziğinde ise ne enstrüman ne ses ne de anlam vardır. "ben fakir çocuğum onlar zengin ow yeah" tarzında sözler yazıp ya da "sistem eleştrisi" yapıp arkaya bir remix üstüne de autotune kullanmak maalesef müzik olmuyor. Örneğin eazy-e eleştiren bir metalci bulamazsınız çünkü o adam gerçek rap, hip-hop yapıyor günümüz "rap" dinleyicisinin dinlediği şeyler ise kusmuk yığınından ibaret.

Edit: Başlığı açan arkadaşın argümanlarını temel alırsak bu arkadaşın müziğini bayıla bayıla dinlemesi lazım. Autotune var, enstrüman yok remix var. Ses eğitimine zaten gerek yok, enstrüman zaten hobi.

Hocam zaten Metalciler Eazy-E gibi Rapçileri de eleştiriyor. Rapten kastım da Oldschool MC'ler. Normalde sözlerde anlam arayan biri değilim ama Trap sounda çok güzel sözler yazan insanlar var.

Enstrüman olmaması bir şeyi müzik yapmıyor diye bir argümanı hiçbir düzgün metal müzik dinleyicisi sunmaz. Çünkü metal müziğin temeli gerçekten kaliteli vokallerdir öyle ki metal müzik türündeki bazı müzisyeni koy bir Opera'ya sırıtmazlar. Günümüz rap müziğinde ise ne enstrüman ne ses ne de anlam vardır. "ben fakir çocuğum onlar zengin ow yeah" tarzında sözler yazıp ya da "sistem eleştrisi" yapıp arkaya bir remix üstüne de autotune kullanmak maalesef müzik olmuyor. Örneğin eazy-e eleştiren bir metalci bulamazsınız çünkü o adam gerçek rap, hip-hop yapıyor günümüz "rap" dinleyicisinin dinlediği şeyler ise kusmuk yığınından ibaret.

Kanka ayrıca argümanı sadece temel bazdan almaman lazım. Ses eğitimi gibi şeyler bir zahmet olsun. Ben bilgisayardan yapılan müziğe müzik dememelerine karşıyım.

Her müzik türünün bir alıcısı vardır. Herkes kulağına hoş geleni dinler. Rap müziğe laf atıp da müzik olmadığını iddia edenler tam olarak kim? Ben hiç görmedim de. Genellikle bizim laf attığımız yeni nesil sözde rap şarkıcıları oluyor. 2 havlayıp "seksi" şeyler söyleyince şarkı yapmış olmuyorsun. Şarkı yapmak bir sanattır. Öyle basit bir şey değildir.

Kanka bazı gördüğüm koyu Metalciler var onlar. Müzik olmadığını onlar iddia ediyor işte. Pop müziğe karşı çıkan Rap dinleyicileri de aynı benim gözümde. Zamanında o tiplerle çok tartıştım cidden. Ama değmiyor.

Son düzenleme:
Bu "yeni nesil" rap elestirisini ben sahsen tamamen dogru bulmuyorum. Bu ikilem sadece Turkiye'de gergin cunku alisik degil bizim millet ve bizdeki yeni nesil de pek saglam degil.

Uyusturucu kulturu, pahali markalar, seks ifadeleri, silah ve cete kulturu zaten yillardir Amerikan piyasasinda ve Avrupa'da donuyor. Bakmayin burada bu kilidin 2017'de falan kirildigina. Future'in, Thug'in, Wiz Khalifa'nin, Travis'in veya ASAP Rocky'nin liriklerini cevirdiginizde cok da farkli bir manzara cikmiyor karsiniza. Daha eskilere gidelim Eminem'in veya Wayne'in bile oyle absurt lirikleri var ki Turkiye'de yazsan muhtemelen yillarca topa tutardi millet. Ben Fransa piyasasina da hakimim, lirisist rap etkisini kaybedeli cok oldu. Turkce rap uzun sure lirikal agirligini bozmadan kalabilmis ama bu "rap" icin gecerli degil. Hatta neredeyse hic oyle olmadi. Bu saydigim sanatcilarin ne anlattigindan ziyade hayran oldugum yanlari kullandiklari sound'lari, farkli vokal kullanimlari, flow'lari, altyapilari, tarzlari vs. vs. Turkiye icin yorum yapacak olursam burada ben de anlamiyorum. Vokal desen hep ayni, altyapilar hep benzer. Beni de cekmiyor acikcasi. Fakat insanlar sadece liriklere takiliyor, o da bahsettigim kultur mevzusundan dolayi.

Muzik ruhun gidasidir, ne hosunuza giderse onu dinleyin. Elimden geldigince hicbir muzik turune veya dinleyicisine laf atmam. Egleniyorsa yeterlidir. Anlatmaya calistigim, rap muzigin lirikal algisinin yikilali cok olduguydu.