Merhaba,
Metin2 maalesef uzun süredir fiilen bitmiş durumda.
Derindarbe döneminden Fastfood dönemine kadar yönetimde ve oyunda yaşananları hepimiz biliyoruz:
item satan GM'ler, hile kullanıp WON / Yang satanlar, buglar, oyun açıkları ve doğru düzgün çalışan bir anti hile sistemi olmayan bir oyun…
Bu noktadan sonra benim için Metin 2 TR oynamanın hiçbir anlamı kalmadı.
Altını özellikle çizmek istiyorum:
Sorun sadece GM'ler veya yerel ekip değil. Asıl problem Webzen ve Gameforge'un bu oyunu artık yönetememesi.
Yıllardır daha adil, daha temiz, daha dengeli bir ortam beklendi ama bu hiçbir zaman sağlanmadı.
Biz bu oyunu sevdiğimiz için oynadık.
Yıllarımızı verdik, emek verdik.
Ama sevdiğimiz bir şey yanlış yönetiliyorsa ve bu yanlışlar yıllarca düzelmiyorsa, artık "alıştık" diyerek devam etmenin de bir anlamı kalmıyor.
Benim kafamdaki tek mantıklı senaryo şu:
Metin2'yi topluca bırakması.
Item çöpe mi gider, satılır mı, ne yapılırsa yapılsın…
Önemli olan bu oyuna ve bu yönetime artık prim vermemek.
Hepimiz daha adil bir yönetim, daha temiz bir oyun istedik.
Ama bu Metin2'nin TR ayağında yıllardır olmadı ve bundan sonra olacağına dair de hiçbir işaret yok.
Benim tahammülüm artık kalmamıştı,
Metin2 oynayan herkesin de bu durumu gerçekten sorgulaması gerektiğini düşünüyorum.
Bu düzen, oyuncular kadar içerik üreticiler sayesinde de ayakta duruyor.
Yazdıklarım sadece normal oyunculara değil Metin 2 TR'de içerik üreten tüm yayıncılar ve YouTuber'laradır.
Gelin hep beraber bu çürümüş düzene son verelim.
Bu dakikadan sonra Metin2 TR'de oyunda kalan herkes, istemeden de olsa bu çürümüş düzenin devamına ortak olmuş sayılır.
Metin2 maalesef uzun süredir fiilen bitmiş durumda.
Derindarbe döneminden Fastfood dönemine kadar yönetimde ve oyunda yaşananları hepimiz biliyoruz:
item satan GM'ler, hile kullanıp WON / Yang satanlar, buglar, oyun açıkları ve doğru düzgün çalışan bir anti hile sistemi olmayan bir oyun…
Bu noktadan sonra benim için Metin 2 TR oynamanın hiçbir anlamı kalmadı.
Altını özellikle çizmek istiyorum:
Sorun sadece GM'ler veya yerel ekip değil. Asıl problem Webzen ve Gameforge'un bu oyunu artık yönetememesi.
Yıllardır daha adil, daha temiz, daha dengeli bir ortam beklendi ama bu hiçbir zaman sağlanmadı.
Biz bu oyunu sevdiğimiz için oynadık.
Yıllarımızı verdik, emek verdik.
Ama sevdiğimiz bir şey yanlış yönetiliyorsa ve bu yanlışlar yıllarca düzelmiyorsa, artık "alıştık" diyerek devam etmenin de bir anlamı kalmıyor.
Benim kafamdaki tek mantıklı senaryo şu:
- Metin2 TR oynayan yayıncıların, YouTube kanal sahiplerinin,
- aktif oyuncuların,
- hâlâ bu düzene tepki koymak isteyen herkesin
Metin2'yi topluca bırakması.
Item çöpe mi gider, satılır mı, ne yapılırsa yapılsın…
Önemli olan bu oyuna ve bu yönetime artık prim vermemek.
Hepimiz daha adil bir yönetim, daha temiz bir oyun istedik.
Ama bu Metin2'nin TR ayağında yıllardır olmadı ve bundan sonra olacağına dair de hiçbir işaret yok.
Benim tahammülüm artık kalmamıştı,
Metin2 oynayan herkesin de bu durumu gerçekten sorgulaması gerektiğini düşünüyorum.
Bu düzen, oyuncular kadar içerik üreticiler sayesinde de ayakta duruyor.
Yazdıklarım sadece normal oyunculara değil Metin 2 TR'de içerik üreten tüm yayıncılar ve YouTuber'laradır.
Çünkü yıllardır sevdiğimiz şey bize aynı değeri vermiyorsa, onu ayakta tutmak zorunda değiliz!
Çünkü oyun sevgimiz yönetim tarafından karşılık bulmuyorsa, geriye sadece boşa harcadığımız emekler kalır!
Çünkü bahsettiğim sevgi yoksa, bu noktadan sonra oyunda kalmak, kaybettiğini kabullenmekten başka bir şey değildir!
Gelin hep beraber bu çürümüş düzene son verelim.
Bu dakikadan sonra Metin2 TR'de oyunda kalan herkes, istemeden de olsa bu çürümüş düzenin devamına ortak olmuş sayılır.
Son düzenleyen: Moderatör: