Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Iqra75

Çalışkan
Merhaba,

Arkadaşlar bir çoğu kişinin bu sorunun ekran driverleri, çözünürlük, ekran kartı ağrızası vb. gibi sorunlardan kaynaklandığını tahmin ediyor. O yüzden öncelikle sorunumuzu tam netleştirelim. Yaşanan bu problem ekran kartı sürücüsünden vs. değil. Yaşanan problem tamamiyle Metin2 nin DX8 kullanarak harici gpu yerine işlemcinin dahili gpu kısmını kullandığı için işlemcinizi yük altına girmesine neden olup, işlemcinin kendisini koruma amaçlı dahili gpusunu resetliyor. Bunu nasıl anlarız? Hemen aynı programlarını açıp görev yöneticinsen bakarsak harici gpu 0 kullanım ve dahili gpu da sınıra yakın veya sınırda olduğunu görebiliriz.

Sorunu 3 Adımda Nasıl çözeriz?

1-
Laptop ayarlarında MUX SWITCH varsa açmanız lazım.
2- Nvidia denetim masasını açarak sırasıyla;
2.1- 3D ayarların yönetilmesine girip genel ayarlar alt başlığını seçiyoruz.
2.2- Doku Süzme - Kalite seçeneğini Yüksek Performans yapıyoruz.
2.3- Güç Yönetim Modunu Yüksek Performans yapıyoruz.
2.4- OpenGL ile görüntü oluşturma gpusu seçeneğini harici ekran kartını seçiyoruz.
3- Program ayarları alt başlığına giriyoruz.
3.1- Ekle seçeneğine basıp mt2 kurulu olduğu klasörden "metin2client.exe"yi seçip ekliyoruz.
3.2- Hemen altta olan bu "program için tercih edilen grafik yönetim birimi" seçeneğini harici gpu seçiyoruz.

2. Adım (win11 kullandığım için ona uygun anlatıcam)

1- Masa üstüne sağ tıklayıp "görüntü ayarları"na giriyoruz.
2- Aşağıya inip "grafikler" seçeneğine giriyoruz.
3- Aşağıya inip "Masaüstü uygulaması ekle" seçeneğinden tekrardan mt2 klasörüne girp "metin2client.exe" seçiyoruz.
4- Ekledikten sonra üstüne basıp GPU tercihini harici gpu yapıyoruz..

3. Adım - Eğer ilk 2 yöntem çalışmazsa bu adımı uygulayabilirsin ama kullanım sorumluluğu sizdedir. Bu adımda metin2 klasörüne dx8 kullanımı DX9 a çevirecek dosyaları ekleyeceğiz. İlerleyen dönemde yada şuan klasörde harici dosyalardan vs bir yasaklama yaşaman durumunda destek alamayabilirsin. Ama pek bir sey olacağını pek sanmıyorum.

1- http://enbdev.com/convertor_dx8_dx9_v0036.htm bu siteye girip aşağıdaki download diyoruz.
2- İndirdiğimiz rarın içinde bir tane dll ve bir tane ini dosyası mevcut. O iki dosyayı metin2 kurulu olduğu klasöre yapıştırıyoruz.

İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Metin2 laptoplar da dahili GPU ile açılıyor evet. Ancak masaüstü pclerde harici ekran kartını kullansa bile bu siyah ekranda kalma sorunu maalesef oluyor. Oyun eski ne oyun motoru ne DX sürümü yükseltiliyor.

Metin2 laptoplar da dahili GPU ile açılıyor evet. Ancak masaüstü pclerde harici ekran kartını kullansa bile bu siyah ekranda kalma sorunu maalesef oluyor. Oyun eski ne oyun motoru ne DX sürümü yükseltiliyor.
Konuda yazılanları yaparsan sorunun çözüldüğünü görebilirsin. Bir çoğu kişide ve kendimde sorunun çözüldüğünü ve siyah ekran durumuna düşmediğini gözlemledik. Lütfen konuda yazılanları denedikten sonra işe yaramadıysa bu konu çözüm değil işe yaramıyor demenizi tavsiye ederim. Çünkü bu konuyla sorunu çözebilecek olan kişileri de önyargı ile yanlış yönlendirebilirsiniz.

İyi forumlar.

Konuda yazılanları yaparsan sorunun çözüldüğünü görebilirsin. Birçoğu kişide ve kendimde sorunun çözüldüğünü ve siyah ekran durumuna düşmediğini gözlemledik. Lütfen konuda yazılanları denedikten sonra işe yaramadıysa bu konu çözüm değil işe yaramıyor demenizi tavsiye ederim. Çünkü bu konuyla sorunu çözebilecek olan kişileri de ön yargı ile yanlış yönlendirebilirsiniz.

İyi sosyaller.

Ben sorunun sadece laptoplarda olmadığını dile getirdim.
Bu adımı laptop kullanırken denemiştim ancak oyun Client altında başka bir uzantıda açtığı için yine laptopta harici GPU ile çalışmamıştı.Yaklaşık 3 senedir laptop kullanmıyorum durum değişti mi bilmiyorum. Metin2 forumda bunun birçok örneği mevcut. Şu an 32 GB RAM ve 3060 ile oyunu oynuyorum GPU gücü yüksek performans seçili olmasına rağmen 5dk arka planda kalması oyunun siyah ekranda kalmasına sebep veriyordu.

2.webp

Emeğinize sağlık umarım işe yarar şu an hesap kasıldığı için deneyemiyorum 7/24 hesap açık eğer unutmaz isem deneyeceğim.

Ben sorunun sadece laptoplarda olmadığını dile getirdim.
Bu adımı laptop kullanırken denemiştim ancak oyun Client altında başka bir uzantıda açtığı için yine laptopta harici GPU ile çalışmamıştı.Yaklaşık 3 senedir laptop kullanmıyorum durum değişti mi bilmiyorum. Metin2 forumda bunun birçok örneği mevcut. Şu an 32 GB RAM ve 3060 ile oyunu oynuyorum GPU gücü yüksek performans seçili olmasına rağmen 5dk arka planda kalması oyunun siyah ekranda kalmasına sebep veriyordu.

Eki Görüntüle 161941

Emeğinize sağlık umarım işe yarar şu an hesap kasıldığı için deneyemiyorum 7/24 hesap açık eğer unutmaz isem deneyeceğim.
Zaten sizin sorununuz tamamen client şişmesinden kaynaklanan bir problem. Benim burda açtığım konu oyun arka plandayken siyah olması değil. Konuyu tam anlayamamışsınız. Laptoplarda 1-2 client bile açıkken ekranın tamamının gidip gelmesinden kaynaklanan siyah olma problemi. Pazar alanında donması yada oyunu aşağıya indirip ekranın kararması farklı bir durum. Konusunu açtığım sorunun da çözümünü yazmış bulunmaktayım. Farklı sorunlar ile karıştırmamanız lazım bu çözümü.

Zaten sizin sorununuz tamamen Client şişmesinden kaynaklanan bir problem. Benim burada açtığım konu oyun arka plandayken siyah olması değil. Konuyu tam anlayamamışsınız. Laptoplarda 1-2 Client bile açıkken ekranın tamamının gidip gelmesinden kaynaklanan siyah olma problemi. Pazar alanında donması ya da oyunu aşağıya indirip ekranın kararması farklı bir durum. Konusunu açtığım sorunun da çözümünü yazmış bulunmaktayım. Farklı sorunlar ile karıştırmamanız lazım bu çözümü.

Yanlış anlamışım üzgünüm. Teşekkürler çözüm öneriniz için. İyi günler dilerim.