Bold Pilot

Uzman
Yer
Bişkek/Kırgızistan
Metro 2033 çıkalı 15 yıl olmuş. Ben de ilk defa 3 yıl önce tanışmıştım seriyle ve o günden beridir en sevdiğim oyunlardan oldular. Hikayesi, atmosferi, karakterleri, dünyası, müzikleri ve grafikleriyle kendine hayran bıraktı. Şu an seriyi 2.kez bitiriyorum, Exodus'tayım ve bir gün seriyi tekrar oynayacağıma adım gibi eminim. Özellikle Exodus benim için en iyi FPS oyunudur. Enhanced sürümünü indirdim, grafikler akıl almaz seviyede. Sam's Story DLC'si için de ayrı parantez açmalıyız diye düşünüyorum. Ayrı bir oyun gibi adeta, harika bir DLC. Kısacası oynayın oynattırın, böyle oyunlar çok sık çıkmıyor. VR oyununu oynayamadığım için çok üzülüyorum, bir gün o da nasip olur. Serinin 4. oyununu iple çekiyorum, 4A Games'in gene çok iyi bir iş çıkaracağından eminim. Kitaplarını da alıp okumayı planlıyorum.

Metro serisinin 4'oyunun bekliyordum başka oyun yapıyorlar galiba bu üzdü.
Benim bildiğim Vertigo Games VR oyununu yaptı, 4A Games ise yeni Metro oyunu üzerinde çalışıyor.

2 gün önce 2033 Redux'ı ilk defa bitirmiştim. 2 gün geç bitirmiş olsaydım çok güzel denk gelirdi. Oyunu da aşırı beğendim, Last Light'tan devam edeceğim.
Bitirince Exodus'u da oyna mutlaka. Serinin en iyisi.

Sahi ya ben metro Exodus Enchanced Edition oynuyordum bir ara. Fakat bitirmemiştim. Tekrar indireceğim özledim oyunu, bölüm, dizayn yapısı güzeldi. RTX 3060 Laptop GPU donanımda güzel fps değerleri veriyordu.

Sadece 11 saat oynamışım :D

Belkide oynamaktan en çok keyif aldığım iki üç oyundan birisi. Gerek hikayesiyle gerek oyun içi atmosferiyle harika bir yapımdı. Efsanenin hikayesi adlı şu yazıyı okumanızıda tavsiye ederim.
https://konsoladam.com/metro-serisinin-15-yilina-ozel-kiyamet-sonrasi-efsanenin-hikayesi/

Sahi ya ben metro Exodus Enchanced Edition oynuyordum bir ara. Fakat bitirmemiştim. Tekrar indireceğim özledim oyunu, bölüm, dizayn yapısı güzeldi. RTX 3060 Laptop GPU donanımda güzel fps değerleri veriyordu.

Sadece 11 saat oynamışım :D
Bence bitir dostum pişman olmazsın. Hikayeyi anlayarak ve sinematikleri geçmeden baştan başlayarak oyna. 🙂

Son düzenleme:
Metro oyun serisi bir başkadır. :) Metro 2033 kitap olarak ilk başta internette ücretsiz olarak yayınlandı, sonra kitap haline getirildi. Kitabın yazarının bile bu serinin bu kadar tutacağından haberi yoktu ve o da şok olmuştur. Sonra oyun sürümü de kitaptan uyarlama sonucu çıkartıldı.