• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Mevcut ONT cihazının EEPROM'unu Huawei MA5671A yüklersek doğrudan çalışır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HEKZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 654

HEKZ

Uzman
Yer
İstanbul
Mevcut ONT cihazının EEPROM'unu Elnec ile tamamen alıp, Huawei MA5671A'ın, EEPROM'na yüklesek doğrudan çalışır mı?

Bahsettiğim işlem, şu videoda gösterildiği gibi gerçekleştirilebilir: SFP Video

Son düzenleyen: Moderatör:
Eprom içeriğinin doğrudan çalışacağını sanmıyorum. Aslında MA5671 de bildiğim kadarıyla fiziksel bir EEPROM da yok. Emulasyon ile var mış gibi davranıyor. Bundan ziyade hafıza haritasının (hangi adreste hangi veri tutuluyor) da aynı olacağını sanmıyorum.

Aslında benim merak ettiğim bir diğer konu da şu: Mevcut ONT cihazının EEPROM'unu Elnec ile tamamen alıp, Huawei MA5671A'ın, EEPROM'na yüklesek doğrudan çalışır mı?
Bence hayır, ne kadar yakında olsalarda tamamen farklı ürünler. Benim gibi ürünü brick etme olasılığınız çok yüksek.

Bence hayır, ne kadar yakında olsalarda tamamen farklı ürünler. Benim gibi ürünü brick etme olasılığınız çok yüksek.

Kesinlikle. Zaten hali hazırdaki EEPROM Winbond modelleri tamamen farklı.
@Majdev Bu işlemi Asus Router ile denediniz mi? ASUS RT-BE88U Router aldım fakat SPF portunu LAN olarak gösterir mi bilmiyorum. Eğer olmaz ise 48'li Switch üzerindeki SPF portu üzerinden bağlanıp düzelticem.
Bu arada Ardunio ile bağlantı yapan arkadaşlar için Ardunio Pin Out Şeması;

Molex SFP Konnektör Pin Out Şeması;

Son düzenleme:
Asus üzerinde denemedim fakat deneyen yabancılar var.

@Majdev görseldeki içerikde sizlerde neden bu seçenekler yok?

Eki Görüntüle 103123
Var fakat gizlenmiş durumda. HTML editör ile sayfadaki kapalı itemlerin görünürlüğünü açınca ortaya çıkıyor.

Evet indirdim. Çok yakında detaylı anlatım yapıcam. Henüz SPF adaptörleri elime ulaşmadı.

Eki Görüntüle 103143
SN ve Mac bilgileri bu config'de olmaz. Fakat SSH TELNET erişimlerini açabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…