Detaylar
Kim cevapladı?muuzoo
Uzman
Eprom içeriğinin doğrudan çalışacağını sanmıyorum. Aslında MA5671 de bildiğim kadarıyla fiziksel bir EEPROM da yok. Emulasyon ile var mış gibi davranıyor. Bundan ziyade hafıza haritasının (hangi adreste hangi veri tutuluyor) da aynı olacağını sanmıyorum.Öncelikle ilgili rehberi hazırladığı için @Majdev'e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok başarılı olmuş. Rehberde SFP'nin Arduino bağlantısı ile ilgili teknik bilgiye sahip olmayan arkadaşlar, Molex ONT Bağlantısı bu linkteki Arduino bağlantı kartını kullanarak rahatlıkla bağlantı sağlayabilirler.
Ayrıca, Aliexpress'teki her iki bağlantıdaki ürünleri satın aldım. Henüz elime ulaşmadılar. Ürünler ulaştığında gerekli testleri yapıp sonuçları paylaşacağım. Ancak gördüğüm kadarıyla, hali hazırda rootlanmış SFP kullananlar kesin bir sonuca ('O5' aşamasına) ulaşamamış. Mevcut ONT cihazından konfigürasyon kaydederken, Fiddler ile bağlantıyı dinleyerek varsayılan dosyanın nereye kaydedildiğini bulmaya çalışabilir misiniz?
- ISS Firması: Türk Telekom
- Mevcut ONT: Huawei HG8010HV6
- Varsayılan ONT Kullanıcı Adı Şifre: admin - admin
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Bence hayır, ne kadar yakında olsalarda tamamen farklı ürünler. Benim gibi ürünü brick etme olasılığınız çok yüksek.Aslında benim merak ettiğim bir diğer konu da şu: Mevcut ONT cihazının EEPROM'unu Elnec ile tamamen alıp, Huawei MA5671A'ın, EEPROM'na yüklesek doğrudan çalışır mı?
Bence hayır, ne kadar yakında olsalarda tamamen farklı ürünler. Benim gibi ürünü brick etme olasılığınız çok yüksek.
Kesinlikle. Zaten hali hazırdaki EEPROM Winbond modelleri tamamen farklı.
@Majdev Bu işlemi Asus Router ile denediniz mi? ASUS RT-BE88U Router aldım fakat SPF portunu LAN olarak gösterir mi bilmiyorum. Eğer olmaz ise 48'li Switch üzerindeki SPF portu üzerinden bağlanıp düzelticem.
Bu arada Ardunio ile bağlantı yapan arkadaşlar için Ardunio Pin Out Şeması;
Molex SFP Konnektör Pin Out Şeması;
Son düzenleme:
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Asus üzerinde denemedim fakat deneyen yabancılar var.Kesinlikle. Zaten hali hazırdaki EEPROM Winbond modelleri tamamen farklı.
@Majdev Bu işlemi Asus Router ile denediniz mi? ASUS RT-BE88U Router aldım fakat SPF portunu LAN olarak gösterir mi bilmiyorum. Eğer olmaz ise 48'li Switch üzerindeki SPF portu üzerinden bağlanıp düzelticem.
Bu arada Ardunio ile bağlantı yapan arkadaşlar için Ardunio Pin Out Şeması;
Eki Görüntüle 102884
Molex SFP Konnektör Pin Out Şeması;
Eki Görüntüle 102885
Fickle Willow
Başarılı
Konfigürasyon dosyasını bilgisayarınıza indirebiliyor musunuz?
Konfigürasyon dosyasını bilgisayarınıza indirebiliyor musunuz?
Evet indirdim. Çok yakında detaylı anlatım yapıcam. Henüz SPF adaptörleri elime ulaşmadı.
Son düzenleme:
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Var fakat gizlenmiş durumda. HTML editör ile sayfadaki kapalı itemlerin görünürlüğünü açınca ortaya çıkıyor.
SN ve Mac bilgileri bu config'de olmaz. Fakat SSH TELNET erişimlerini açabilirsiniz.Evet indirdim. Çok yakında detaylı anlatım yapıcam. Henüz SPF adaptörleri elime ulaşmadı.
Eki Görüntüle 103143
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-