Merhaba,

PSU değiştirdim ve modüler bir model taktım. MAG A750GL 80+ Gold full modüler. Bu modeli taktıktan sonra PC'yi çalıştırınca önce bir tık sesi geliyor sonra güç ışığı yanıp sistem başlıyor. Bu normal bir durum mu mesela koruma, kontrol vs. gibi. Yoksa ben bir yerde hata mı yaptım?

@Recep Baltaş

EVGA supernova kullanıyorum aynı durum mevcut EVGA'ya da mail atıp sormuştum normal olduğunu güvenlikle alakalı bir işlev olduğunu söylemişlerdi.
Sanırım a b segmentlerde mevcut bir şey emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. İlk defa B seviye PSU Aldım inanın hiçbir fikrim yoktu :) Kapanışta da çıkıyor mu şimdi kontrol edeceğim, dikkat etmemiştim.

Ekleme: evet kapanışta da var.

@Philologically,

1760066315198.webp

1760066402007.webp

Fotoğraf A850GL modeline ait.

O ses şu arkadaştan geliyor. Röle deniyor. NTC ile birlikte kullanıldığında ise Bypass rölesi görevini görüyor. Hem kapanırken hem de açılırken çıkması gayet normal.

Elektromanyetik alanı kullanarak anahtar işlevi görüyor. Açılıp kapanırken "tık" seside o yüzden çıkıyor.

röle.gif

Röle tasarımı değişebilir.

EVGA supernova kullanıyorum aynı durum mevcut EVGA'ya da mail atıp sormuştum normal olduğunu güvenlikle alakalı bir işlev olduğunu söylemişlerdi.
Sanırım a b segmentlerde mevcut bir şey emin değilim.
PSU tasarımına göre değişir. Yüksek bütçeli PSU'larda olma nedeni genelde inrush akımından kaynaklı lakin düşük bütçeli PSU'larda da olabiliyor.

@Philologically,

Eki Görüntüle 191382

Eki Görüntüle 191383

Fotoğraf A850GL modeline ait.

O ses şu arkadaştan geliyor. Röle deniyor. NTC ile birlikte kullanıldığında ise Bypass rölesi görevini görüyor. Hem kapanırken hem de açılırken çıkması gayet normal.

Elektromanyetik alanı kullanarak anahtar işlevi görüyor. Açılıp kapanırken "tık" seside o yüzden çıkıyor.

Eki Görüntüle 191385

Röle tasarımı değişebilir.

PSU tasarımına göre değişir. Yüksek bütçeli PSU'larda olma nedeni genelde inrush akımından kaynaklı lakin düşük bütçeli PSU'larda da olabiliyor.
Bu bilgileri okuyunca biraz araştırdım ve “İyi ki D.F.X almışım.” dedim. İyi ki daha ucuz bir PSU tercih etmemişim. Bu konuyu okuyacak arkadaşlara tavsiyem: PSU’dan kısmayın, yoksa “Bilgisayarıma bir şey olur mu?” diye sürekli düşünür durursunuz.