SHERLOCKED

Başarılı
Yapamazsın dediler, olmaz dediler. Git 360mm sıvı soğutma al dediler. Ben onları dinlemedim. Yazın zaten 3.500 TL civarına almıştım bu soğutmayı ama sonra iade ettim. Jumbum 29 Ekim indiriminde 2.800 TL civarına satınca dayanamadım. Tabii kasa da lazım. Onu da 29 Ekim indiriminden aldım. NZXT H7 Flow. Gördüğünüz üzere radyatörü ön tarafa tubes-down montajlayabildim. Reddit'te birkaç post tubes-down olmuyor yazdığı için korkmuştum ama doğru değilmiş. Sırf soğutucu için almadım aslında kasayı. Eski kasamın hava akışı leş gibiydi.

20251109_192958.webp

20251109_193020.webp

R5 9600X'in boştaki sıcaklığı, vücut sıcaklığımdan saha serin çalışıyor.

20250916_102739.webp

Bu da eski kasa ve soğutmam. MSI Velox 100R ve MAG CoreLiquid A13 240mm.

İşlemci yük altında (142W tüketim) 85 derecede geziyor. Eski kasada 93 dereceleri zorlardı (120-130W). Eski kasaya göre çok daha temiz görünüyor bence. Gerek var mıydı? Hayır, bu kesinlikle bir fantezi.

Takarken ise bayağı uğraştırdı açıkçası, (6-7 saat) çünkü hem fanları takılı gelen soğutucunun fan yönünü değiştirmek zorunda kaldım, hem de ön tarafta radyatör takmak için çıkartılan aparatı geri takarken sadece radyatörün gireceği kadar boşluk kalıyordu. Yani kabloları takmak için biraz yaratıcı geometriler kullanmamız gerekti. Arkadaşımın braketteki vida soketini yalama yapması da cabası.

Sistemi çok beğendiğim için böyle bir post açasım geldi. Hem bu kasa ve soğutucuyu merak edenler için de bilgi kaynağı olur.

@michaelscofield

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi bir de 2 egzoz fan çıkışa ve 3 intake lazım üst tarafa :D yalnız mecburiyetten takılmış tabi de fanlar dışardan soğuk çekip içeride ki radyatöre üflüyor sıcak hava içerde kalıyor, ondan belki de 85 bile görmemesi lazımdı bence işlemcinin 420mm soğutucu ile, bende nzxt kraken 360 kullanıyorum 9800x3d ile r23 testinde 88 dereceyi geçmiyor üstte takılı radyatör benim de, aklım yeni çıkan lian li hydroshift 2 360 tl de kaldı bütce olduğu zaman satarım artık eskisini alırsam güle güle kullanın. :)

Şimdi bir de 2 egzoz fan çıkışa ve 3 intake lazım üst tarafa :D yalnız mecburiyetten takılmış tabii de fanlar dışarıdan soğuk çekip içeride ki radyatöre üflüyor sıcak hava içerde kalıyor, ondan belki de 85 bile görmemesi lazımdı bence işlemcinin 420mm soğutucu ile, bende NZXT Kraken 360 kullanıyorum 9800X3D ile R23 testinde 88 dereceyi geçmiyor üstte takılı radyatör benim de, aklım yeni çıkan Lian Li hydroshift 2 360 TL de kaldı bütçe olduğu zaman satarım artık eskisini alırsam güle güle kullanın. :)

Alttan ıntake'im var zaten. Egzoz alacağım arkadaşımdan. Sıcak hava bir şekilde dışarı atıyor kendini hocam. 9800X3D R23'te kaç W çekiyor tam olarak?

Alttan ıntake'im var zaten. Egzoz alacağım arkadaşımdan. Sıcak hava bir şekilde dışarı atıyor kendini hocam. 9800X3D R23'te kaç W çekiyor tam olarak?
Ben pbo ve curve kullanmıyorum auto da en son yaptığımda 140-160w çekiyordu işlemci, tavan 120 yazsa da :) sıcak hava yükselir dediğin gibi ama söylemek istedim içerde kalmıyor yine fazla, 3 intake de yukarı alsan daha güzel olur fan :thumbsup::)

Ben PBO ve curve kullanmıyorum Auto da en son yaptığımda 140-160W çekiyordu işlemci, tavan 120 yazsa da :) sıcak hava yükselir dediğin gibi ama söylemek istedim içerde kalmıyor yine fazla, 3 intake de yukarı alsan daha güzel olur fan :thumbsup::)

Eski kasanın fanlarını takmayı düşünüyordum ama beyaz oldukları için çok sırıtırlar diye düşündüm. Arkadaşa verdim, o kendi kasasına taktı hepsini. RX 9070XT'yi boşta 28 derece War Thunder 2K Ultra ayarlarda 45 derecede çalıştırıyor :D

İçeride kalmıyor derken ne demek istediğinizi anlamadım.

Eski kasanın fanlarını takmayı düşünüyordum ama beyaz oldukları için çok sırıtırlar diye düşündüm. Arkadaşa verdim, o kendi kasasına taktı hepsini. RX 9070XT'yi boşta 28 derece War Thunder 2K Ultra ayarlarda 45 derecede çalıştırıyor :D

İçeride kalmıyor derken ne demek istediğinizi anlamadım.
"Sıcak hava bir şekilde dışarı atıyor kendini hocam" demiştiniz ona istinaden yukarı çıkıyor dedim sıcak havanın çoğu, fan olmadığı için yukarda atar rahatça.
işlemciyi boşta 28 derece oyunda 45 derece diyecektiniz sanırım :D
20251109_205935.webp

Benim kullandığım sistem de şu şekilde 4 arctic p12 max fan msi kasa ile gelenler çok kötüydü 5-10 derece farketti benim de işlemci boşta 42-46 arası oyunda 65-70 ekran kartı da(5070ti) boşta 30-35 fanları kapalı olduğu halde oyunda max 60, radyatör üstte tam verimli oluyor bence.

"Sıcak hava bir şekilde dışarı atıyor kendini hocam" demiştiniz ona istinaden yukarı çıkıyor dedim sıcak havanın çoğu, fan olmadığı için yukarıda atar rahatça.

Tam olarak anlamadım. Sıcak hava bir şekilde dışarı atar kendini dedim, siz de bunu onaylarcasına mı içeride kalmıyor dediniz?

İşlemciyi boşta 28 derece oyunda 45 derece diyecektiniz sanırım :D

Yok, bayağı. Tabii arkadaş fanları yüksek RPM'de kullanıyor.

Ben ekran kartından gelen sıcak havayı kullanmasın diye önden intake aldım. Zaten başka türlü takamıyorum da.

Vida yalama olduğu için içine kağıt sıkıştırıp vidaladık belki de temassızlık ettiği için 85 derece olabilir. 160W'da sadece 3 derece daha sıcak olması normal gibi. Sizinki daha iyi bir soğutucu zaten. Lf II'nin statik basıncı düşük sayılır.

Tam olarak anlamadım. Sıcak hava bir şekilde dışarı atar kendini dedim, siz de bunu onaylarcasına mı içeride kalmıyor dediniz?

Yok, bayağı. Tabii arkadaş fanları yüksek RPM'de kullanıyor.

Ben ekran kartından gelen sıcak havayı kullanmasın diye önden intake aldım. Zaten başka türlü takamıyorum da.
Sıcak hava yükselir demiştim onu demek istedim atar evet diye yukardan diye, yine dışarı bakması daha iyidir soğutucunun ama dediğiniz gibi yukarı olmuyor ne yazık ki sizin ki 420mm olduğu için ama işte olsun :)