SHERLOCKED
Başarılı
Yapamazsın dediler, olmaz dediler. Git 360mm sıvı soğutma al dediler. Ben onları dinlemedim. Yazın zaten 3.500 TL civarına almıştım bu soğutmayı ama sonra iade ettim. Jumbum 29 Ekim indiriminde 2.800 TL civarına satınca dayanamadım. Tabii kasa da lazım. Onu da 29 Ekim indiriminden aldım. NZXT H7 Flow. Gördüğünüz üzere radyatörü ön tarafa tubes-down montajlayabildim. Reddit'te birkaç post tubes-down olmuyor yazdığı için korkmuştum ama doğru değilmiş. Sırf soğutucu için almadım aslında kasayı. Eski kasamın hava akışı leş gibiydi.
R5 9600X'in boştaki sıcaklığı, vücut sıcaklığımdan saha serin çalışıyor.
Bu da eski kasa ve soğutmam. MSI Velox 100R ve MAG CoreLiquid A13 240mm.
İşlemci yük altında (142W tüketim) 85 derecede geziyor. Eski kasada 93 dereceleri zorlardı (120-130W). Eski kasaya göre çok daha temiz görünüyor bence. Gerek var mıydı? Hayır, bu kesinlikle bir fantezi.
Takarken ise bayağı uğraştırdı açıkçası, (6-7 saat) çünkü hem fanları takılı gelen soğutucunun fan yönünü değiştirmek zorunda kaldım, hem de ön tarafta radyatör takmak için çıkartılan aparatı geri takarken sadece radyatörün gireceği kadar boşluk kalıyordu. Yani kabloları takmak için biraz yaratıcı geometriler kullanmamız gerekti. Arkadaşımın braketteki vida soketini yalama yapması da cabası.
Sistemi çok beğendiğim için böyle bir post açasım geldi. Hem bu kasa ve soğutucuyu merak edenler için de bilgi kaynağı olur.
@michaelscofield
R5 9600X'in boştaki sıcaklığı, vücut sıcaklığımdan saha serin çalışıyor.
Bu da eski kasa ve soğutmam. MSI Velox 100R ve MAG CoreLiquid A13 240mm.
İşlemci yük altında (142W tüketim) 85 derecede geziyor. Eski kasada 93 dereceleri zorlardı (120-130W). Eski kasaya göre çok daha temiz görünüyor bence. Gerek var mıydı? Hayır, bu kesinlikle bir fantezi.
Takarken ise bayağı uğraştırdı açıkçası, (6-7 saat) çünkü hem fanları takılı gelen soğutucunun fan yönünü değiştirmek zorunda kaldım, hem de ön tarafta radyatör takmak için çıkartılan aparatı geri takarken sadece radyatörün gireceği kadar boşluk kalıyordu. Yani kabloları takmak için biraz yaratıcı geometriler kullanmamız gerekti. Arkadaşımın braketteki vida soketini yalama yapması da cabası.
Sistemi çok beğendiğim için böyle bir post açasım geldi. Hem bu kasa ve soğutucuyu merak edenler için de bilgi kaynağı olur.
@michaelscofield
Son düzenleyen: Moderatör: