Bu yil sinava dilden girdim. Ilk girisimdi. YDT'de son 10 soruya bakamadim. TYT'de ise Fende sifir olmami bir kenara birakirsak kotu degildi ama istedigim yerin gelmesi imkansiz.
Cocuklugumdan beri Ingilizce ogretmeni, veteriner veya ciftci olmak istedim. Ciftcilik daha agir basiyordu. Sonra veterinerlik en son ise ogretmenlik. Soyle ki bulundugum sehirin disina cikma ihtimalim yok. Bu sehirdeki Ingilizce Ogretmenlikleri icin gereken siralamayi da cok yuksek ihtimalle elde edemeyecegim. Ayrica ozelde calismak istemiyorum uc kurusa. Devlet atamalari ise cok az. Kisacasi bu yil gelmeyecek, gelse de mantikli degil gibi.
Babama ciftlik konusunu actigimda veterinerlik oku destek vereyim, isini bilincli yap dedi. AYT'de sifirim dil ogrencisi oldugum icin. Veterinerlik icin ise gecen sene universite AYT'de su netler ile almis:
Matematik 6
Fizik 7
Kimya 8
Biyoloji 7
TYT'de netlerim simdi bile fazlasiyla yeterli Fen disinda cunku TYT Fende bile sifirim.
YDT'de sure disinda cok sikinti yasamadigim icin yil boyu ceviri yapip soru cozumu yaparsam seneye hem AYT hem de YDT girerek iki daldan da sansimi deneyebilirim.
Bu sartlari dusunurseniz eger ne yapmami onerirsiniz?
Mezuna kalip gelecek seneyede mi dilden gireyim?
Mezuna kalip gelecek seneye AYT calisip Sayisaldan girerek veterinerlik mi okuyayim?
Bu yil iyi kotu bir yere yerlesip gideyim mi?
Mezuna kalirsam her gun kutuphaneye gitmeyi dusunuyorum. Bu sene okul ve dershane oldugu icin eve gittigimde yemek bile yemeden direkt yattigim ve ertesi sabah tekrar okula gittigim gunler oluyordu. Ders calismaya vaktim yoktu yani.
Bu arada daha 2008'liyim.