Mezuna kalmak istiyorum ama ailem sorun yaratıyor

AhmetBurak

Başarılı
Selam dostlar, bu sene sonuçlar kötü geldi. Zaten pek de iyi hazırlanmadım. Seneye daha iyi hazırlanıp sınava girmek istiyorum ama ailem sorun yaratıyor. Mesela biraz önce babam anneme bir yere giremezse okumayacak mi dedi annemde okumayacak diye cevap verdi. Hepsi geri kafalı bu durumda mezuna kalmayı bunları nasıl açıklayacağım. Mezuna kalsam bana laf yapacaklar 1 sene boyunca git çalış diyecekler. Cidden en başta hep aile sorun oluyor. Önerilerinizi bekliyorum dostlar.
Daha yeni yanıma gelip gerçek notunu göster sabahtan beridir yalan söylüyorsun yalancısın falan dedi annem. Yok işte 180 bile alamamışsındır dedi ve gitti. Şu an seneye YKS'yi değil de intihar etmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

Neden intihar edesin ki ? En olmadı girer bir işe çalışırsın. Üniversite okuyunca ne olacak bu devirde ? Gir kaliteli bir fabrikaya 0'dan başla 2-3 seneye yükselebilirsin zaten. Yada al karşına aileni anlat. "1 sene daha hazırlanmak istiyorum, olmazsa girerim bir işe çalışmaya başlarım" de. Yani üniversite kazanamayıp intihar etmek isteyen insanı da ilk kez görüyorum Damarlarında kan hızlı akıyor, fazla takma kardeşim.

Ben 2 sene mezuna bıraktım birader ne intiharı diyorsun saçmalama? Sen böyle diyorsan ben ne yapaydım he

Mezuna kalınca laf yapmaları doğru kardeşim, o bir zahmet olsun o kadar annendir babandır. Sen de laflarıyla hırslanıp, size ben o lafları sınavdan sonra yedirttiririm diyeceksin. Aha bak aynısı oldu bende. 2 sene resmen neredeyse 0 çekip üçüncü sene 8,5 yaptım. Anlat durumu çalışacağım ben aklım başıma geldi özür dilerim diye.

Abim haklısın ama üniversite okumak istiyorum ailemde bunu istiyor ama bana öyle davranıyorlar ki şu anda sanki tekte kazanmak zorunluymuş gibi neymiş akrabalar soruyorlarmış. Akrabalar sınav zamanı hiçbirisi arayıp nasıl gidiyor çalışıyor musun demediler şimdi de arıyorlar. Bu baskıdan bıktım. İse gireyim diyorum bana hele bir dur deyip deyip duruyorlar. Anneme dedim mezuna kalmak istiyorum diye bana okul açıkken çalıştında sanki simdi hiç çalışmazsın diyor dalga geçer gibi.

Abicim haklısın diyorum ama bana güvenmiyorlar ki mesela dün akşam dedim anne 1 sene daha düzgün çalışıp girmek istiyorum bana bakarız diyorlar kesin bir cevapları yok hep kötü taraflarımı söylüyorlar neymiş herkes kazanmış ben kazanamamışım. Biraz önce halam aradı bende açmak istemiyorum dedim anneme niye aç başarından bahset diyerek alay geçti. Bu aile yapısında mezuna kalmak bile zor ne moral verirler ne de destek. Şu an sırf evden ayrılmak için tercih yapasım var.

Ailene inat, evden uzaklaşmak için sevmediğin bölümü okursan hayatın boyunca pişmanlık yaşarsın. Sık dişini. Bir şey yapamazlar zaten. Anca dalga geçerler. Boşver geçsinler, sen güzelce dershaneye git, adam akıllı çalış. İnşallah daha güzel bir sonuç alırsın seneye...

Hocam babamla güzel bir şekilde konuştum kendisi oğlum dershaneye yazdıralım düzgün bi yer kazan dedi. Mezuna kalmış oldum hayırlısı

S
Hocam babamla güzel bir şekilde konuştum kendisi oğlum dershaneye yazdıralım düzgün bi yer kazan dedi. Mezuna kalmış oldum hayırlısı
Ne güzel bak, güzel güzel çalış, kendini de babanı da gururlandır 1 sene sonra. Haydi kolay gelsin!

Son durum nedir ? nasıl ikna ettiniz ? benimde sonum böyle olacak çünkü ilk defa mezuna kalacağım.
Ailem zorla okuyacaksin başka çaren yok dedikleri için dershaneye yazdırdılar eğer okumanı istiyorlarsa mezuna kalmana bisi demezler.

Son durum nedir? Nasıl ikna ettiniz? Benim de sonum böyle olacak çünkü ilk defa mezuna kalacağım.

Ailem zorla okuyacaksin başka çaren yok dedikleri için dershaneye yazdırdılar eğer okumanı istiyorlarsa mezuna kalmana bir şey demezler.

Konuyu hortlattım ama ne yaptınız hocam? Şimdi durumlar nasıl? Çok merak ettim de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…