Mezuna kalmak mı? Kötü bir bölüm mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AhmetBurak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 617
  • Etiketler Etiketler
    kötü

AhmetBurak

Uzman
Selam dostlar, YKS geldi geliyor hiç çalışmadım. Okulda dinlediğim dersler falan yalan yok ailemi hiç dinlemedim. Çalış çalış dediler umursamadım. Şimdi aklıma ilerisi geliyor, aileme mezuna kalmak istediğimi söylesem söz versem düzgünce çalışmam gerekli. Yoksa kötü bir bölüm okuyup hayatımı mahvederim sanırım.
Aslında aklımda polislik var ama gözlük kullanıyorum. Bunun içinde 20 yaşında lazer olmam lazım. Çok erken o yüzden beklemek istiyorum. Sizce mantıklı mı?

Selam dostlar, YKS geldi geliyor hiç çalışmadım. Okulda dinlediğim dersler falan yalan yok ailemi hiç dinlemedim. Çalış çalış dediler umursamadım. Şimdi aklıma ilerisi geliyor, aileme mezuna kalmak istediğimi söylesem söz versem düzgünce çalışmam gerekli. Yoksa kötü bir bölüm okuyup hayatımı mahvederim sanırım.
Aslında aklımda polislik var ama gözlük kullanıyorum. Bunun içinde 20 yaşında lazer olmam lazım. Çok erken o yüzden beklemek istiyorum. Sizce mantıklı mı?

Bence bekle. 1 sene mezuna bırak.

Bütün sene çalışmamışsın. Bir sonraki sene çalışacağını düşündüren şey ne?
Vaktini heba edeceğine şimdiden bir meslek edin derim.

Berbat bir bölüm okumaktansa 1 sene daha çalışsın. Eğer yine kazanamazsa o zaman kötü bölüm seçer.

Benim arkadaşlarımın çoğu mezuna kaldı kötü bir bölüme gitmektense mezuna kalırım düşüncesiyle. Hiçbiri başaramadı çalışmadılar bile mental sağlıkları çöktü kimisi işe girdi motor vs aldı içlerinden sadece ben üniversite yazdım -ki onlardan başarılıyım bu arada- Ben üniversite okumaya devam ediyorum,motor alan arkadaşım hariç diğer hepsi keşke bizde bölüm yazsaydık diyorlar. Sana tavsiyem bölüm yaz, bölümünü okurken sınava hazırlan. Hem çevren büyür üniversitede hem sosyalleşirsin hem de senin gibi birçok insanla tanışırsın.

Çalışacağından eminsen mezuna kal. Okul varken çalışmamışsın bile, mezun senesinde okul olmadığı için çalışma disiplinine girmen daha zor olabilir.

Disiplin önemli. Ne yapmayı planlıyorsan planla ilk önce disiplinli olmayı öğrenmek lazım. Tüm sene yatacaksan kalma tabii.

Yol yordam gösterecek kişiler de tanıyorsan sana artı yazar, tüm sene mutlu mesut ders çalışmayacağın için akıl alabileceğin ve moral verebilecek biri olması önemli.

Kötü bir bölüme de gitsen üniversitede iyi bir çevreye girip kendini geliştirmen önemli olan.

Falan filan yani, başarılar.

Sonraki sene cidden çalışacaksan değer. Birisi sadece 1 yılını diğeri ise tüm hayatını etkiliyor. Seçim senin.

Çalışacağından eminsen mezuna kal. Okul varken çalışmamışsın bile, mezun senesinde okul olmadığı için çalışma disiplinine girmen daha zor olabilir.

Disiplin önemli. Ne yapmayı planlıyorsan planla ilk önce disiplinli olmayı öğrenmek lazım. Tüm sene yatacaksan kalma tabii.

Yol yordam gösterecek kişiler de tanıyorsan sana artı yazar, tüm sene mutlu mesut ders çalışmayacağın için akıl alabileceğin ve moral verebilecek biri olması önemli.

Kötü bir bölüme de gitsen üniversitede iyi bir çevreye girip kendini geliştirmen önemli olan.

Falan filan yani, başarılar.

Dediğiniz çok doğru. Bu iş tamamen kendi geliştirmeye ve disipline bağlı. Okuduğum dershanede bir abi vardı yaşı 23 falandı galiba 18'inden beri sınava hazırlanıyordu "tıp kazanacağım o yüzden bıraktım mezuna" dedi. Hakikaten tıp kazandı okuyor şu an.Mesele kişinin disiplinli olması yani.

Mezuna kalınca çalışacağınıza kendiniz inanıyor musunuz ? İlk önce bunu kendinize sormalısınız.
Çalışırım diyip çalışmazsan bunun psikolojisi çok kötü ve 1 yılın heba olucak. Eğer yazabileceğin mantıklı bir bölüm varsa yaz ben bir mezun olarak hem mental sağlık hemde normal sağlık kalmadı hepsi çöküşte 😅

Siz direkt iş hayatına atılın isterseniz.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt