anilx 1

Yetkin
Arkadaşlar, liseyi geçen sene Haziran ayında bitirdim. 1 sene mezuna kaldım, şimdi tekrar mezuna kaldım fakat Aralığa kadar e-Devlet'ten yoklama yapmam gerekiyormuş, asker kaçağına düşmemek için. Fakat yaparsam da askere gitmek zorunda kalacağım galiba. İnternette net bir şey yok, e-Devlet'te askerliği ertele diye bir şey yok. Ne yapmam gerek? Direk en herhangi bir askerlik şubesinden işlemleri yapmam mı gerek?

Arkadaşlar, liseyi geçen sene Haziran ayında bitirdim. 1 sene mezuna kaldım, şimdi tekrar mezuna kaldım fakat Aralığa kadar e-Devlet'ten yoklama yapmam gerekiyormuş, asker kaçağına düşmemek için. Fakat yaparsam da askere gitmek zorunda kalacağım galiba. İnternette net bir şey yok, e-Devlet'te askerliği ertele diye bir şey yok. Ne yapmam gerek? Direk en herhangi bir askerlik şubesinden işlemleri yapmam mı gerek?
Benim oğlumda 1 sene mezuna kalmıştı , aynı sizin durumda idi , herhangi bir girişimde bildirimde bulunmadı , Sınavı kazanınca askerlik şubesini aradık , gelelim mi, bir sıkıntı var mı diye, gelmeyin biz kazandığını görüyoruz buradan otomatik tecil yaparız dediler, hiç askerlik şubesine gitmedik. Tabii 2023 te bu şekildeydi uygulamalar çok değişti mi onu bilemem siz askerlik şubesine bildirim yapmasanız da bir arayın en azından ne olur ne olmaz , biz kendi tecrübemizi yazdık.

Diplomanı alıp karakola giderek 2 yıl daha uzatabilirsin.