Yiğit125

Uzman
Merhaba iyi günler. Mi router 4C router'ıma OpenWrt kurulu ama zapret hiçbir şekilde çalıştıramadım, bunun için ne yapabilirim? Routerı sıfırlayarak da denedim olmadı.

Ssh ile denediğimde böyle hata alıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-06 003901.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-06 003901.webp
    33,8 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme:
Merhaba iyi günler. Mi router 4C router'ıma OpenWrt kurulu ama zapret hiçbir şekilde çalıştıramadım, bunun için ne yapabilirim? Routerı sıfırlayarak da denedim olmadı.

Ssh ile denediğimde böyle hata alıyorum.
1. OpenWrt Yüklemesini Kontrol Et:
- Mi Router 4C için doğru OpenWrt sürümünü kullandığınızdan emin olun. Uygun sürüm olmaması, bazı paketlerin eksik olmasına yol açabilir.

2. Gerekli Paketleri Yükle:
- SSH ile bağlandıktan sonra, iptables paketinin yüklü olup olmadığını kontrol edin. Eğer eksikse, yüklemek için:
Kod:
bash
     opkg update
     opkg install iptables

3. ZAPRET Uygulamasını Kur:
- Daha önce zapret paketini kurduysanız aynı şekilde kontrol edin. Kurulu olup olmadığını görmek için:
Kod:
bash
     opkg list-installed | grep zapret

4. Hataları Giderin:
- Eğer iptables: not found hatası alıyorsanız, iptables'ın doğru bir şekilde yüklenmediğini gösterir. Yukarıdaki adımları takip ederek iptables'ı yeniden yüklemeyi deneyin.
- Farklı komutları denemek ve detaylı hata mesajları almak için:
Kod:
bash
     dmesg | grep iptables

5. Yeniden Başlatma:
- Değişikliklerin etkili olabilmesi için router'ı yeniden başlatmayı deneyin:
Kod:
bash
     reboot

6. Logları Kontrol Et:
- Hataların daha fazla detaylarını elde etmek için logları kontrol edin. Aşağıdaki komut ile logları görüntüleyebilirsiniz:
Kod:
bash
     logread

7. Geri Bildirim Verin:
- Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra, aldığınız sonuçları paylaşın. Hala sorun yaşıyorsanız, ek ayrıntılar isteyebilirim.