TeknoKartal

Becerikli
Yer
Kartal
Cihaz
Realme C11 2021
Merhaba Realme C11 2021 telefonum var, şarj girişi Micro USB. Şarj soketini Type-C soketle değiştirmek istiyorum çünkü artık yıl olmuş 2025. Micro USB çok eski ve kullanan az. Micro USB şarj soketi Type-C şarj soketi ile değiştirilir mi? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim 😊

Pin sayısı ve pinoutları bile tamamen farklı iki port. Telefon kasasındaki yerleri ve şekilleri, bağlı oldukları PCB ve yazılımsal taraftan bahsetmiyorum bile. Basit terimle, hayır.

Merhaba Realme C11 2021 telefonum var, şarj girişi Micro USB. Şarj soketini Type-C soketle değiştirmek istiyorum çünkü artık yıl olmuş 2025. Micro USB çok eski ve kullanan az. Micro USB şarj soketi Type-C şarj soketi ile değiştirilir mi? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim 😊

Mümkün ama kasayı zımparalaman ya da kesmen gerekebilir çünkü Micro USB girişi daha ince.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Realme C11 2021 telefonum var, şarj girişi Micro USB. Şarj soketini Type-C soketle değiştirmek istiyorum çünkü artık yıl olmuş 2025. Micro USB çok eski ve kullanan az. Micro USB şarj soketi Type-C şarj soketi ile değiştirilir mi? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim 😊
Ben zannetmiyorum çok zor.

Pin sayısı ve pinoutları bile tamamen farklı iki port. Telefon kasasındaki yerleri ve şekilleri, bağlı oldukları PCB ve yazılımsal taraftan bahsetmiyorum bile. Basit terimle, hayır.

Aslında karmaşık olamaz çünkü Micro USB kullanan klasik bir anakart 5 Pinout'a sahip olur. He tabii ki Type-C'nin bütün nimetlerinden faydalanamazsın ama şarj etme ve veri aktarımı konusunda bir sorun yaşatmaz. He belki host algılama olayı sorun yaratabilir fakat o da bypass edilebiliyor.

Mümkün ama kasayı zımparalaman ya da kesmen gerekebilir çünkü Micro USB girişi daha ince.

Kasa zımparalanır sıkıntı değil.

Aslında karmaşık olamaz çünkü Micro USB kullanan klasik bir anakart 5 Pinout'a sahip olur. He tabii ki Type-C'nin bütün nimetlerinden faydalanamazsın ama şarj etme ve veri aktarımı konusunda bir sorun yaşatmaz. He belki host algılama olayı sorun yaratabilir fakat o da bypass edilebiliyor.

Yararlanamayacağım özellikleri neler mesela? Diğer sorum da şu Realme C11 2021 telefonuma kaç pin Type-C şarj soketi uyar.

Bir an kulaklığa falan takacaksın sanıp benim de yeni kullandığım bir ürün linkini atacaktım. Telefona zor. Muhtemelen yazılımsal kısmı da izin vermez.

Yazılımsal kısım? Tek isteğim Type-C soketin telefonuma uyması, telefonun şarj olması ve telefonu bilgisayara bağlayabilmem.

Bu şarj soketi Realme C11 2021 telefonumun şarj soketine uyar mı?

Son düzenleme:
Micro USB soketlerinin standartları vardır. Aynı şekilde Type-C soketlerinin de, o diyagramlara bakarak + - ve data pinlerini denk getirdikten sonra çalışmaması için bir sebep yok gibi duruyor.