Deneyebilirsin hocam, haklılık payınız var ama arkadaşların dediği gibi anakart değişikliği çok elzem değil. Sadece sıcaklık düşüşü gözlemek adına denenebilir, iade hakkın her türlü bulunuyor zaten ilk süreçte. Ben olsam öyle yapardım. Heatsink sürümü olsa da Gen 4 ısınıyor. Örneğin X870E-E gibi bir anakartın kendi Heatsink'i her türlü daha iyi sonuç verecektir, diye düşünüyorum. Bildiğiniz üzere daha kalın oluyorlar, Heat pipe vs. ilave ediliyor. Samsung'un da hali hazırda fena değil gibi ama bahsi geçen sıcaklıklar uzun vade bir kusur oluşturmasa da çok sağlıklı durmuyor, Throttle edebilir. mATX'de GPU kaynaklı da muhtemelen sıcaklık artışı yaşıyorsun ekstra, yazın daha da problem olacaktır. CPB (Core Performance Boost) kapatarak bahsettiğin sıkıntı sende düzelmeyecek gibi, çevre bileşenleri de etkileyen bir durum söz konusu.
@Eagles Sorunun kesin ve ucuz yollu çözümü ise bu örnekteki gibi VRM+DRAM+M.2 aktif soğutmadan geçer.
Eki Görüntüle 249810
Bu kartta bakmak lazım bir de senin Samsung'a ama hali hazırda Heatsink modeli almışsın. Ondan kurtulmak lazım önce.
Eki Görüntüle 249811