Microsoft Authenticator yerine başka hangi 2FA programları tercih edilebilir?

Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Aktif olarak Microsoft Authenticator kullanıyorum ancak özellikle dışa aktarma ve senkronizasyon konusunda maalesef bazı rakiplerinin gerisinde kalıyor. Mesela bildiğim kadarıyla platform değişikliği yapılırsa, Android cihazdan iOS cihazlara geçiş yaparsam tek tek eklemek falan gerekiyormuş. Aynı platformda kalınırsa yeniden kurtarma seçeneği ile aktarım oluyor Microsoft Authenticator üzerinde. Uçtan uca şifrelemeye sahip, güvenli, açık kaynak kodlu ve esnek bir 2FA programı arıyorum. Biraz araştırma yaptım, iki üç tane uygulama gördüm ama tam emin olamadım, o yüzden önerilerinizi rica ediyorum. Başka alternatiflere de açığım bu arada.

@Hermione Jean Granger @WebSmith

Aklımdaki uygulamalar:

Proton Authenticator
2FAS Authenticator
Ente Authenticator

2FAS hariç diğer alternatifler iyidir. Aegis de olabilir. Ama benim tavsiyem Proton Authenticator.

Şifre yöneticisi kullanmıyorsan Proton Pass, Bitwarden kullanıp içlerinde yer alan dahili 2FA özelliğini kullanabilirsin. Öylesi daha kolay kullanım sunuyor.

Authy var.

Hocam, şifre yöneticisi olarak bunu aktif şekilde kullanıyorum. Açık konuşmak gerekirse şifreler ve 2FA kodlarını farklı uygulamalarda tutmak istiyorum. Her şeyi aynı yerde tutmak istemiyorum, bu arada Bitwarden'ı çok beğeniyorum.

2FAS'ı neden ayrı tuttun hocam? O da başarılı değil mi? Proton özellikle İsviçre menşeli olduğu için de sıcak bakıyorum. Kurumsal bir firma, bir de onun da etkisi var. Yeni bir uygulamaymış, sürekli de güncelliyorlar sanırım. Şifreler ve 2FA kodlarını farklı bir uygulamada tutmak istiyorum açıkçası. 2FA kullanmama rağmen hesapları ele geçirmeye çalıştılar. Bilgim dışında şifre değişikliği mailleri aldığım için güvenlik katmanlarını artıracağım. Garip ki değerli bir şey de yok hesaplarımda. @LazJedi

Hacklendiyse bir tık sıkıntı hocam, o da.

Ente Authenticator
Authy kesinlikle kullanmayin. Export ozelligi yok, kac kere vukuatlari olmus yazilim, artik guncellenmeyen atik yazilim. Onun yerine Ente kullaniyorum sahsen. Desktop/web/mobile sync ozelligi mevcut, export almak kolay, FOSS, temiz arayuzu var.

Konu başında yazdığın alternatiflerden herhangi birini gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Hepsi şifreli, senkronizasyon varsa uçtan uca şifrleme mevcut. Ama gönlüm Proton'dan yana. Ben de yedek olarak onu kullanıyorum.

Authy kesinlikle kullanmayin. Export ozelligi yok, kac kere vukuatlari olmus yazilim, artik guncellenmeyen atik yazilim. Onun yerine Ente kullaniyorum sahsen. Desktop/web/mobile sync ozelligi mevcut, export almak kolay, FOSS, temiz arayuzu var.

Kafam da Ente ve Proton ağır basıyor zaten hocam şu anlık.

Proton dediginiz gibi Isvicre merkezli ve veri guvenligi acisindan oldukca iyi bir sirket.

Fakat Ente daha olgun, daha guclu, daha bol ozellikli bir secenek olur. Ente oneririm.

O zaman Ente veya Proton kullanayım. Teşekkür ederim Tokatlı Hermione.

Microsoft artık bana çok çağ dışı geliyor maalesef. Kalkıp şimdi iOS'a aktarmak istesen bir dünya zahmet hocam. Güzel ama insanı hapsediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…