Rehber Microsoft Copilot'a kalıcı hafıza özelliği getirildi

Microsoft Copilot'un hafızası geliştirildi.
Artık yönetilebilir bir kalıcı hafızaya sahip ve geçmiş sohbetleri kaynak olarak kullanabiliyor. Yani çift hafıza sistemi getirildi.

Copilot kişiselleştirme açık ise geçmiş sohbetlerinizden size kişiselleştirilmiş yanıtlar sunmaktadır.
Bunun yanında kalıcı hafıza ile asla unutmamasını istediğiniz bilgileri ona iletebiliyorsunuz.

Profil -> Hafızayı yönet kısmından kalıcı hafızaya erişebilir, yönetebilirsiniz.

Bir bilgiyi kalıcı hafızaya eklemek için ileti kutusuna "Şunu hatırla:" ile başlayan bir prompt girmeniz yeterlidir.
Örnek:

Gri, küçük puntoyla yazdığında görüldüğü gibi hafızasına bu şekilde ekliyor.

Sonuç:

Buradan ChatGPT'den bir adım geride olduğunu anladım ben.
Şöyle bir fark var: Copilot tamamen ücretsiz. Tamamen. GPT-5'i bile sınırsız sunuyor.
ChatGPT ise 10-15 mesaj sonrası "bana pağa veğ, bana pağa veğ" tribine giriyor.
Copilot tek mesajda 20 dosyaya kadar dosya yüklemene izin verirken, ChatGPT'de bu sayı 3 veya 5 olması lazım.
Copilot daha az kelime ile kullanıcının ne istediğini daha iyi anlarken ve kişiselleştirme sunarken ChatGPT'de mala anlatır gibi anlatmak gerekiyor. Burada Microsoft'un kendi AI modelinin de parmağı var.

ChatGPT'nin ücretli sürümüne de sahibim. Ama dönüp dönüp Copilot'a giriyorum çünkü cevap kalitesi daha iyi.

Coplito'un şu yanını seviyorum:
Mesela bir Word açıyorsun ya, orada yazım, noktalama ve daha birçok şey için onu kullanabiliyorsun.

Bu hafıza işinin Gemini'ye gelmesini istediğim kadar başka bir şey istemiyorum ya, çok sinir bozucu her sohbette tekrarlamak zorunda kalıyorum bazı şeyleri. ChatGPT'ye sorduğum şey hafızadakilerle uyuşuyorsa hemen onları da işin içine katıyor "Bunu ComfyUI kullanarak da deneyebiliriz" gibi.

Harika bir özellik niye gelmiyor Gemini'ye

Gemini'de var zaten. Sadece otomatik değil. Gemini'de kendiniz eklemeniz gerekiyor hafızaya. Ama evet, dinamik hafıza Gemini'de uzun süredir yok ve bu büyük bir eksiklik.

Gemini'de var zaten. Sadece otomatik değil. Gemini'de kendiniz eklemeniz gerekiyor hafızaya. Ama evet, dinamik hafıza Gemini'de uzun süredir yok ve bu büyük bir eksiklik.
Nasıl yani anlamadım, ne diyoruz da ekliyor? "Bu dediklerimi hafızana at diğer sohbetlerde de işime yarayacak." gibi mi diyoruz?

Maalesef buna katılmıyorum Copilot bana kalırsa son derece vasat Gemini ve ChatGPT kadar kesinlikle iyi olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki ChatGPT bir konu hakkında riskli bile olsa yorum yaparken diğerleri bunu yapma başına şu iş gelebilir derken ChatGPT bunu demiyor ChatGPT'de her söylediği doğru demiyorum fakat burada kesinlikle verecek bir cevap buluyor diğerleri bana göre cevap veremiyor. Özellikle matematik konusunda bana kalırsa en iyisi ChatGPT kişisel fikrimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…