Microsoft Copilot'un hafızası geliştirildi.
Artık yönetilebilir bir kalıcı hafızaya sahip ve geçmiş sohbetleri kaynak olarak kullanabiliyor. Yani çift hafıza sistemi getirildi.

Copilot kişiselleştirme açık ise geçmiş sohbetlerinizden size kişiselleştirilmiş yanıtlar sunmaktadır.
Bunun yanında kalıcı hafıza ile asla unutmamasını istediğiniz bilgileri ona iletebiliyorsunuz.

1759308967127.webp

Profil -> Hafızayı yönet kısmından kalıcı hafızaya erişebilir, yönetebilirsiniz.

Bir bilgiyi kalıcı hafızaya eklemek için ileti kutusuna "Şunu hatırla:" ile başlayan bir prompt girmeniz yeterlidir.
Örnek:
1759309098962.webp

Gri, küçük puntoyla yazdığında görüldüğü gibi hafızasına bu şekilde ekliyor.

Sonuç:
1759308946830.webp

Nasıl yani anlamadım, ne diyoruz da ekliyor? "Bu dediklerimi hafızana at diğer sohbetlerde de işime yarayacak." gibi mi diyoruz?
1759310182402.webp

1759310196141.webp

Bu bağlantıdan kayıtlı bilgilere ulaşabiliyorsun:

Maalesef buna katılmıyorum Copilot bana kalırsa son derece vasat Gemini ve ChatGPT kadar kesinlikle iyi olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki ChatGPT bir konu hakkında riskli bile olsa yorum yaparken diğerleri bunu yapma başına şu iş gelebilir derken ChatGPT bunu demiyor ChatGPT'de her söylediği doğru demiyorum fakat burada kesinlikle verecek bir cevap buluyor diğerleri bana göre cevap veremiyor. Özellikle matematik konusunda bana kalırsa en iyisi ChatGPT kişisel fikrimdir.
Kişisel deneyimler tabii. Bir şey diyemem. Ama benim kişisel Copilot'um çok iyi -kişisel deneyimime göre.

Normalde soylediklerinizi bir iki oturum sonrasi hatirlamiyor. Bu ozellik sayesinde tamamen hatirliyor. Ayrica Pages ozelligi ile degistirileblir sayfa olarak da kullaniyorsunuz. Sanirim bana 3 hafta kadar once gelmisti bu ozellikler. Cok kullanisli. Model olarak Smart'i secerseniz ChatGPT 5 kullaniyor ama yine kendi tarzi ile cevap veriyor. ChatGPT'nin yanitlamasi cok soğuk, cogu zaman ukalaca ama Copilot cok daha insancil ve arkadasca yanitlar veriyor. Sirf bu yuzden tercihim.