lengthow

Yetkin
Selam arkadaşlar,

Uzun yıllardır Chrome kullanmaktayım. Edge'e bir şans vermek istedim, iyi mi yaptım bilmiyorum deneyip göreceğim. Kenarlardaki siyahlıklar biraz sinirimi bozdu şu anlık ama genele bakıldığında eski tasarıma göre daha hoş göründüğü için çevirmek istemedim. Kapatmanın başka yolu da yok herhalde.

Yapmamı tavsiye ettiğiniz ayarlar var mı veya yüklememi önereceğiniz eklentiler? Paylaşırsanız sevinirim.

Ara sıra Microsoft ayarları değiştirmek için bildirim çıkıyor. Bunu her zaman iptal et. Bing kullanımı artsın diye arama motorunu bozuyor. Çok nadir de olsa çerezleri bozduğu oluyor.

İlk olarak değişmediyse Microsoft yerelde Yandex ile iş birliğinden dolayı arama motoru olarak geliyor. Aşağıdaki kodu kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın. Sonrasında istediğiniz arama motorunu tercih edebilirsiniz.

Kod:
edge://settings/privacy/services/search

Aşağıdaki ayarları öneririm. Görünüm vb. ayarları sizin kullanımınıza kalmış. Bir sitede sorun yaşarsanız izleyici engelleme ve gelişmiş güvenlik ayarlarını o siteye özel kapatmayı unutmayın.

2025-05-06_20-20.webp

2025-05-06_20-09_2.webp

2025-05-06_20-12.webp

2025-05-06_20-10.webp

2025-05-06_20-08_1.webp

2025-05-06_20-08_2.webp

2025-05-06_20-09_1.webp

2025-05-06_20-09.webp

Ayrıca yeni sekme sayfası kullanmıyorsan şu uzantıyı öneririm. Uzantıyı yükledikten sonra uzantılar sekmesinden etkinleştirmen gerekiyor. Kısaca yeni sekme sayfasını boş bir sayfaya çevirir ve tema rengine göre ayarlar. MSN haber sayfasını kapatsan da kaynak tükettiğinden, belleğin düşükse fayda sağlar. Ama dediğim gibi ben kaynak tüketiminden çok kullanmadığım için bu uzantıyı kullanıyorum.

Buna alternatif olarak Mue uzantısı var. Daha fazla özelleştirme sunuyor.

Reklam engelleyici olarak UBO Lite kullanıyorum.

2025-05-06_20-15.webp

2025-05-06_20-15_1.webp

Buradan uzantı yöneticisini önerebilirim. Rahat bir şekilde uzantıları devredışı bırakmanı sağlıyor.

2025-05-06_20-14.webp

Son düzenleme:
  • Sağ tık ile mouse hareketlerini kendine göre özelleştirebilirsin basılı tutarak yapılır., çok işlevsel. Görünüm > Tarayıcı davranışı ve özellikleri > Fare hareketini yapılandır.
  • Ayarlar > gizlilik, arama ve hizmetler > Arama ve bağlı deyimler > adres çubuğu ve arama > adres çubuğunda kullanılan arama altyapısı > Google. Böylelikle Yandex'den kurtul.

Görünüm kısmında biraz aşağı kaydır. Veya aşağıdaki alan adını adres çubuğuna yapıştır.

Kod:
edge://settings/appearance/customizeBrowser