cemkaraca

Yetkin
Google'ın fazla RAM kullanmasından ve şu anki kullandığım tarayıcının (Vivaldi) 20 saniyede anca açılması, arada donması yüzünden yeni tarayıcı arıyorum. Microsoft Edge gözüme takıldı, nasıl bir tarayıcı? Kaynak kullanımı ve kişiselleştirme açısından. Özellikle, kullananlar cevap verirse mutlu olurum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft'un önerdiği Chrome tabanlı en berbat tarayıcı. Bir de "Neden Edge kullanmalısınız?" sayfalarında "Microsoft Recommended" yazmışlar ya tam bir komedi.

Düz Chromium tarayıcı Edge tarayıcıdan daha iyidir.

Chromium Edge ilk çıktığı zamanlarda çok sevmiştim. Hatta Linux sürümü çıkınca Linux'ta kullanacağımı bile söylemiştim. Çok ciddiyim. Ama güncellendikte çok kötü hâle geldi. Çok karmaşık hâle geldi. Windows zorla dayatmaya da başladı.

Chromium tabanlı tarayıcılar zamanla şişip sorunlar yarattıkları için Firefox kullanmaya çalışıyorum bir süredir. En sevdiğim chromium tarayıcı Opera ama dediğim gibi zamanla illa sorun çıkartıyorlar. Edge'e ise hiç alışamadım, sevemiyorum. Mobil tarafta ise Edge vazgeçilmezimdi bir süre öncesine kadar fakat desktop Firefox ile mobile Firefox eşitlemeli çalıştığı için mobilde de Firefox geçişi yaptım.

En ufak sorunla karşılaşmadım, Debloat yaptıktan sonra mükemmel bir tarayıcı.

abi-on.gif

Puanları için kullanıyordum, peki iyi bir tarayıcı değil. Robloxta Robux falan alıyordum puanlarla, o da kalkınca iyice çekilmez oldu. Firefox geçmeyi düşünüyorum.

2021'de çok umursamadığım şimdi ise Opera'dan sonra en nefret ettiğim tarayıcı. Tarayıcı desek yanlış olur telemetri direkt.