zaferh

Başarılı
2 adet sorum olacak:

1-Yaklaşık 10 dakika önce christitus tech adlı kanalın uygulamasını poweshellden çalıştırmayı denedim ki çalıştı fakat dalgınlığıma gelip antivirüs programın açık kalmış ve ondan dolayı sistem iptal edildi. Bilgisayarı açtığımda antivirüs programı bilgisayarınızdaki virüsleri silecektir şeklinde bir ekran geldi. Bu durum normal mi?

2-Microsoft Edge bilgisayarda çökmeye sebebiyet veriyor. Her seferinde bunu nasıl kaldırabilirim?

2 adet sorum olacak:

1-Yaklaşık 10 dakika önce christitus tech adlı kanalın uygulamasını poweshellden çalıştırmayı denedim ki çalıştı fakat dalgınlığıma gelip antivirüs programın açık kalmış ve ondan dolayı sistem iptal edildi. Bilgisayarı açtığımda antivirüs programı bilgisayarınızdaki virüsleri silecektir şeklinde bir ekran geldi. Bu durum normal mi?

2-Microsoft Edge bilgisayarda çökmeye sebebiyet veriyor. Her seferinde bunu nasıl kaldırabilirim?
1. sorun normaldir sorun yaratmaz 2. soruna gelirsek edge'yi kaldırmanı tavsiye etmem çoğu uygulama web gui ile çalışıyor ve çoğu da edge kullanıyor tam adını unuttum ama siz silmeyin ileride sorun yaratabilir ve tekrar indirilmiyor sanırım. Onun yerine debloat edebilirsiniz.

ReviOS ve Ghost Spectre gibi modlu windowslar var orda Microsoft Edge silinmiş ve Windows Update duraklatildigi için kalıcı olarak gelmiyor tek çözüm bu galiba. Bende modlu Windows kullanıyorum.

ReviOS ve Ghost Spectre gibi modlu Windows'lar var orada Microsoft Edge silinmiş ve Windows Update duraklatildigi için kalıcı olarak gelmiyor tek çözüm bu galiba. Bende modlu Windows kullanıyorum.

Modlu kullanmak performans düşüklüğü yaratıyor mu veya Riot Client gibi uygulamaların sorun çıkarmasına?

Öncelikle Revo Uninstaller ile sil eğer gözükmüyorsa tekrar indirip sil sonra christitus tool ile sil geri yüklenmiyor uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum.

1. sorun normaldir sorun yaratmaz 2. soruna gelirsek Edge'yi kaldırmanı tavsiye etmem çoğu uygulama web GUI ile çalışıyor ve çoğu da Edge kullanıyor tam adını unuttum ama siz silmeyin ileride sorun yaratabilir ve tekrar indirilmiyor sanırım. Onun yerine debloat edebilirsiniz.

Hocam tuhaf bir şekilde işlemci kullanımımı kısıtlıyor.

Edge WebView 2'yi silme, Edge'yi sil Windows sıkıntısız çalışır. İkisi arasında bir bağlantı yok isim dışında.

Edge dışında silmem gereken mantıklı uygulamalar mevcut mu?

Ben tamamen kökünü kazıdım bir sorun çıkarmaz bence.

Microsoft Store'da bulunan bazı programlar Edge WebView 2 istiyor (örneğin: Imageglass programı) o yüzden silmenizi önermem. Mb'ı az.

Edge dışında silmem gereken mantıklı uygulamalar mevcut mu?

Her ihtimale karşı bulunsun derim bakarsınız ihtiyaç duyduğunuz program çalışmaz, yeniden yüklemek gerekir. Mesela Imageglass kullanıyorum o program WebView 2 istiyor. Tek tek silmek yerine custom windows yükleyebilirsiniz.