Microsoft Flight Simulator 2024 yükleme ekranında çöküyor

dunkirk

Becerikli
Makaleler
1
Selamlar,

MFS 2024 aldım ilk MFS deneyimim olacaktı. Neyse oyunu indirdim ve açtım. Yükleme ekranında %55 kısımlarında Dünya Verileri Yükleniyor yazarken sürekli kapanıyor oyun. Ne yapmam gerek?

Sistem özelliklerim: RTX 4060 8GB-i5 12400H-16GB DDR5

Hocam Sorunu çözdüm....
Oyun eğer hala mevcutsa deneyebilirsiniz kesin çözüm şimdi detaylı yazıcam.

Sorunu her yolu deneyerek en sonunda çözdüm tam 1 haftadır her gün her aklima gelen seyi denedim, o kadar sinir etti ki ben en sonunda ramle alakalı olduğunu buldum ve çözdüm.
1. Olarak sistemde ne kadar ve ne raminiz olursa olsun biostan xmp profilini kapatmanız gerekiyor.
2. Olarak xmp profilini kapatıp oyun açılacak ama eğer açılmazsa bende açılmadı tekrar biosa gidip ram çalışma frekansını kademe kademe bir tık düşürerek oyunun çalıştığı frekansta kalcaksınız. Benim xmp kapalı ram frekansım 2666mhz bi tık altı 2533mhz yaptım ve çalıştı. Eger calismazsa daha düşük frekanslari deneyebilirsiniz.

Bu oyunu oynamak icin bilgisayar ram performansını düşürmek zorunda kalıyoruz benim icin yapıp oynamaya değer, diğer oyunlarımı oynucagom zaman biostan frekansı arttırırım.

Bununla kesinlikle uğraşılmaz :D, bu arada MFS nin 32 den fazla thread bulunan işlemcilerde de çalışmadığını okudum bazı yerlerde, oyunun sınırı limitlenmiş diyebiliriz sanırım. Ben 2020 ile mutluyum tekrardan 2024 dönemem valla.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt