Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Bu tarz konuları öğrenebileceğim bir kaynağa ihtiyacım var veya birisine. Uzun zaman önce FiveM uçuş serverlarında az çok yapıyordum ama çok paslandım şu an. Bir de MFS Aircraft kullanımını falan da öğrenmem lazım baştan. Yardımcı olabilecekler varsa çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz konuları öğrenebileceğim bir kaynağa ihtiyacım var veya birisine. Uzun zaman önce FiveM uçuş serverlarında az çok yapıyordum ama çok paslandım şu an. Bir de MFS Aircraft kullanımını falan da öğrenmem lazım baştan. Yardımcı olabilecekler varsa çok mutlu olurum.
Microsoft Flight Simulator ve VATSIM ile ilgili bilgi edinmek için aşağıdaki kaynakları ve adımları takip edebilirsin:

VATSIM Kullanımı​

1. Kayıt Ol: VATSIM resmi web sitesine git ve ücretsiz bir hesap oluştur.
2. Yardımcı Bilgiler: VATSIM hakkında daha fazla bilgi için VATSIM Training Division sayfasını ziyaret edebilirsin. Burada eğitim materyalleri bulabilirsin.
3. Sanal Hava Trafiği: VATSIM'i kullanabilmek için sanal hava trafiği ile ilgili kuralları ve uçuş prosedürlerini öğrenmek önemlidir. Bunu yaparken inceleyebileceğin kaynağı VATSIM Pilot Resource Center sayfasından bulabilirsin.

Microsoft Flight Simulator Uçak Kullanımı​

1. Eğitim Modu: Microsoft Flight Simulator içindeki eğitim modunu kullanarak temel uçuş becerilerini geliştirebilirsin. Bu mod, oyun içindeki kontrolleri öğrenmen için faydalıdır.
2. Video Eğitimleri: YouTube'da “Microsoft Flight Simulator uçuş eğitimi” gibi anahtar kelimelerle arama yaparak birçok öğretici video bulabilirsin. Özellikle belirli uçakların simülasyonlarına odaklanabilirsin.
3. Simülasyon Forumları: Avsim veya FlightSim.com gibi forumlarda diğer kullanıcılarla etkileşimde bulunabilir, sorular sorabilir ve ipuçları alabilirsin.

Genel İpuçları​

• VATSIM ve Flight Simulator Uyumu: VATSIM kullanırken Microsoft Flight Simulator ile uyumlu olan bir uçuş simülatörü ile çalıştığından emin ol.
  • Uçuş Planları: Uçuş planını VATSIM üzerinden yapmaya alışmalısın. Bunun için SimBrief gibi araçlar kullanabilirsin.

Bu adımları takip ederek hem VATSIM hem de Microsoft Flight Simulator hakkında daha fazla bilgi edinip pratik yapabilirsin. Eğer daha fazla detaya ihtiyaç duyuyorsan, lütfen spesifik bir konu belirt.