Makaleler
1
Windows 10'un son özellik güncellemesi, Windows 10 2022 Güncellemesidir ve Modern Yaşam Döngüsü İlkesi kapsamında standart destek sonu tarihi 14 Ekim 2025'dir.

Windows Latest, Microsoft pes eder, gereksinimleri karşılarsanız Windows 10'un desteğini ücretsiz olarak uzatır başlıklı yayınladığı bir Windows 10 konusunun altında, Microsoft'un, özellikle Windows 11'in mevcut donanımlarda desteklenmediği durumlarda, kullanıcıların yeni bir PC'ye geçmek için zamana ihtiyaçları olduğunu ve Windows 10'u kullanmaya devam etmek istediklerini anladığını ifade etti.

Bunun bir parçası olarak Microsoft, Ayarlar aracılığıyla sunulan ve kullanıcıların Windows 10'un desteğini genişletmesine olanak tanıyan bir açılır pencere sunmaya başlanacağını belirtti. Bu pencere, kullanıcının Windows 10 desteğini 13 Ekim 2026'ya kadar ücretsiz bir şekilde uzatmak için aşağıdaki iki seçenekten birisini gerçekleştirmesini gerektirir;
  • Windows Yedekleme ile ayarlarınızı bulutla eşitleyin
  • 1.000 Microsoft Rewards puanı kullanın
Windows Latest'e göre Windows 10 2022 Güncellemesini çalıştıran cihazlara sunulacak olan bu teklif, ilk olarak Temmuz 2025'te gösterilecek ve Ağustos 2025'te Windows 10 sürüm 22H2'yi çalıştıran cihazlara yönelik isteğe bağlı bir güncelleştirmeden sonra Ayarlar uygulamasının altında yer alan "Genişletilmiş Güncellemeler" bölümünde sunulacaktır.

1750797941579.webp

Daha fazlası için:

İyi bari en azından sağlam bir ücret yerine Microsoft Rewards ve kişisel veri istemişler, normalde bunun bedelsiz bir uzatma olması gerekiyordu, Microsoft Rewards puanı için Bing üzerinden birkaç gün boyunca günde onlarca arama yapmaları lazım inasnların çok saçma.

10 yıllık Windows 11'i resmi olarak desteklemeyen Toshiba Satellite L50-B-1Q6 model numaralı bilgisayara Windows 11 yükledim. Cihaz kendine geldi. Bir de üstüne atlas OS yapıştırdım. Tadından yenmiyor. Windows 11'i de ilk sunulduğu günden bugüne kullanıyorum kendi kişisel bilgisayarımda. İlk zamanlarında evet çok saçma sorunlar vardı. Ama şu an halen neden insanların bu işletim sistemine karşı (özellikle de yeni ve güçlü donanımları olanların) neden uzak durmaya çalıştıklarını anlamış değilim.

Efootball bey ne düşünüyor acaba.?

10 yıllık Windows 11'i resmi olarak desteklemeyen Toshiba Satellite L50-B-1Q6 model numaralı bilgisayara Windows 11 yükledim. Cihaz kendine geldi. Bir de üstüne atlas OS yapıştırdım. Tadından yenmiyor. Windows 11'i de ilk sunulduğu günden bugüne kullanıyorum kendi kişisel bilgisayarımda. İlk zamanlarında evet çok saçma sorunlar vardı. Ama şu an halen neden insanların bu işletim sistemine karşı (özellikle de yeni ve güçlü donanımları olanların) neden uzak durmaya çalıştıklarını anlamış değilim.

Explorer hep çöküyordu biraz zorladın mı yeniden başlatıyor her şeyi kapatıyor bazı yerlerdede bir sorun yaratıyordu unuttum başka kişilerde farklı sorunlar yapıyordu tam iyi değil hala.

eFootball bey ne düşünüyor acaba?

Explorer hep çöküyordu biraz zorladın mı yeniden başlatıyor her şeyi kapatıyor bazı yerlerdede bir sorun yaratıyordu unuttum başka kişilerde farklı sorunlar yapıyordu tam iyi değil hala.

Hiç yaşamadım açıkçası. Sanırım her sistemde farklı seyrediyor. Ben herkesin tam anlamıyla denemesi gerektiğini düşünüyorum ön yargı ile yaklaşmaktansa.