ege0

Uzman
Microsoft hesabıma farklı ülkelerden girmeye çalışıyorlar. Son denemelerin hepsi başarısız ama başarılı olan var mı bilmiyorum. Microsoft Authenicator yani 2FA açık. Ama yine de bunu durdurmanının bir yolu varsa yapmak isterim.

Microsoft hesabıma farklı ülkelerden girmeye çalışıyorlar. Son denemelerin hepsi başarısız ama başarılı olan var mı bilmiyorum. Microsoft Authenicator yani 2FA açık. Ama yine de bunu durdurmanının bir yolu varsa yapmak isterim.
Kendi girişlerim haricinde hiç 2FA kodu geldiğini hatırlamıyorum.

Hayır bunun bir çözümü var galiba. Mevcut mailinize bir diğer isim, takma ad da diyebiliriz onu koyacaksınız. Ayarları kurcalarsanız görürsünüz var böyle bir şey. Mesela bu bahsettiğim Gmail'de yok galiba, neden Gmail'de yok bilmiyorum keşke olsaydı.

Mesela senin ege0 mailine girmeye çalışıyorlar. Bunun adı ne mesela atıyorum ege0 değil mi?

Sen buna başka diğer ad koyacaksın giriş için, mesela atıyorum ege0ege5 vs falan. Böylelikle şifreni bilseler bile oturum açmak için yanlış mail adresini yazacakları için giremeyecekler galiba.

Sen de oturum açarken yine yeni koyduğun ege0ege5 diye gireceksin. Ayrıca emin olmamakla beraber bir yere kaydolacaksan da eski şekilde ege0 yazacaksın. Ama mailde oturum açarken ege0ege5 yazacaksın.

Ayrıca ben de bir soru sorayım. Bu oturum açma isteklerine mobilden bakabiliyor musunuz?
Ben sadece bilgisayarda tarayıcıdan oturum açınca görebiliyorum bu yeri, mobilden nasıl bakılıyor?

Hayır bunun bir çözümü var galiba. Mevcut mailinize bir diğer isim, takma ad da diyebiliriz onu koyacaksınız. Ayarları kurcalarsanız görürsünüz var böyle bir şey. Mesela bu bahsettiğim Gmail'de yok galiba, neden Gmail'de yok bilmiyorum keşke olsaydı.

Mesela senin ege0 mailine girmeye çalışıyorlar. Bunun adı ne mesela atıyorum ege0 değil mi?

Sen buna başka diğer ad koyacaksın giriş için, mesela atıyorum EGE0EGE5 vs falan. Böylelikle şifreni bilseler bile oturum açmak için yanlış mail adresini yazacakları için giremeyecekler galiba.

Sen de oturum açarken yine yeni koyduğun EGE0EGE5 diye gireceksin. Ayrıca emin olmamakla beraber bir yere kaydolacaksan da eski şekilde ege0 yazacaksın. Ama mailde oturum açarken EGE0EGE5 yazacaksın.

Ayrıca ben de bir soru sorayım. Bu oturum açma isteklerine mobilden bakabiliyor musunuz?
Ben sadece bilgisayarda tarayıcıdan oturum açınca görebiliyorum bu yeri, mobilden nasıl bakılıyor?

Mobilden bakabiliyorsunuz hocam. Artısı authenticator kullanıyorsanız zaten giriş için mobilden onaylamanız lazım.

Mobilden bakabiliyorsunuz hocam. Artısı authenticator kullanıyorsanız zaten giriş için mobilden onaylamanız lazım.
Authenticator kullanmıyorum. 1'den fazla Gmail ve Outlook'um var ama hepsini sadece telefon numarası+diğer e-posta+2 adımlı koruma ile koruyorum. Oturum açma isteği gelse ya mesaj kod olarak SMS ile geliyor, yada evet-hayır'a bas diyor.

Authenticator iyi güzel ama 1'den fazla maillerim var hem Gmail ve hem Outlook. Bir konu vardı adam Authenticator yüzünden mevcut maillerini çaldırmamasına rağmen sınırsız şekilde erişimi kaybetmiş. Yedek kod falan mı kaybetti bilmiyorum. Ama 2 senelik konuydu galiba, belki Authenticator işleyişi değişmiştir o zamanlardan bu zamana.

Ben de bu yüzden güvenip kuramıyorum Authenticator'i. Şifrelerim çok zor ve çerezlerimi çalmadıkları sürece ve numaramı kopyalamadıkları sürece şifrelerimi bulmaları veya SMS'lerimi okumaları çok zor galiba ama yine de 2 adımlı ne kadar iyi koruyor hala şüphelerim var.

Aynı bankacılık mobil uygulaması gibi. Bunun kodlarını SMS yerine uygulamaya göndermek daha güvenilir ama ben Authenticator'de yedek kodları kaybedersem nasıl maillerimi geri alacağım hala cevap bulamadım. Telefon numarası+yedek numara+diğer e-posta falan bu şekilde geri alabilecek miyim?

Bu arada Outlook uygulamasında ben hala Outlook giriş istekleri yerini bulamadım. Bilgisayarda tarayıcıdan girince buluyorum ama mobilde bulamıyorum.

Authenticator kullanmıyorum. 1'den fazla Gmail ve Outlook'um var ama hepsini sadece telefon numarası+diğer e-posta+2 adımlı koruma ile koruyorum. Oturum açma isteği gelse ya mesaj kod olarak SMS ile geliyor, ya da evet-hayır'a bas diyor.

Authenticator iyi güzel ama 1'den fazla maillerim var hem Gmail ve hem Outlook. Bir konu vardı adam authenticator yüzünden mevcut maillerini çaldırmamasına rağmen sınırsız şekilde erişimi kaybetmiş. Yedek kod falan mı kaybetti bilmiyorum. Ama 2 senelik konuydu galiba, belki authenticator işleyişi değişmiştir o zamanlardan bu zamana.

Ben de bu yüzden güvenip kuramıyorum authenticator'i. Şifrelerim çok zor ve çerezlerimi çalmadıkları sürece ve numaramı kopyalamadıkları sürece şifrelerimi bulmaları veya SMS'lerimi okumaları çok zor galiba ama yine de 2 adımlı ne kadar iyi koruyor hala şüphelerim var.

Aynı bankacılık mobil uygulaması gibi. Bunun kodlarını SMS yerine uygulamaya göndermek daha güvenilir ama ben authenticator'de yedek kodları kaybedersem nasıl maillerimi geri alacağım hala cevap bulamadım. Telefon numarası+yedek numara+diğer e-posta falan bu şekilde geri alabilecek miyim?

Bu arada Outlook uygulamasında ben hala Outlook giriş istekleri yerini bulamadım. Bilgisayarda tarayıcıdan girince buluyorum ama mobilde bulamıyorum.

Hocam mobil uygulamadan bakamıyorsunuz lakin tarayıcı üzerinden bakabilirsiniz. Mobile açın bir sekmede dursun.

Hocam mobil uygulamadan bakamıyorsunuz lakin tarayıcı üzerinden bakabilirsiniz. Mobile açın bir sekmede dursun.
Evet bu aklıma gelmemişti. Uygulamadan yönetmek çok kullanışlı bu yüzden tarayıcıdan gireceksem sadece bilgisayar tercih ediyordum.

Bu Authenticator'i araştıracağım şimdi. Tereddütlerime net cevap bulursam kullanırım. Daha güvenli olduğu belli ama yedek kodlar sıkıntısı olursa ve maillerime giremezsem diğer numara+diğer e-posta vs gibi şeylerle hesap geri alınabiliyor mu araştıracağım.

Evet bunun bir çözümü yok fakat hesabınızdan ''Parolasız Hesabı'' seçeneğini aktifleştirerek birazcıkda olsa önüne geçebilirsiniz. Bu konuda gerekli açıklamaları yaptım umarım faydası olur.
Yukarıda çözümü açıkladım. Ben aslında eminim işe yarayacağından ama daha kendim yapmadığım için %100 emin konuşamıyorum. 1'den fazla mail hesabım olduğu için önce düzenleme yapmam lazım o yüzden daha uğraşmadım.

Mobilden değil, bilgisayarda tarayıcıdan Outlook oturum açın. Mailinizin ismine diğer giriş adı koyun. Adamlar sizin bildikleri mail isminizi deneyecekleri için boşa istek atmış olacaklar.

Microsoft hesabıma farklı ülkelerden girmeye çalışıyorlar. Son denemelerin hepsi başarısız ama başarılı olan var mı bilmiyorum. Microsoft authenicator yani 2FA açık. Ama yine de bunu durdurmanının bir yolu varsa yapmak isterim.

Kendi girişlerim haricinde hiç 2FA kodu geldiğini hatırlamıyorum.

Muhtemelen VPN ile denedikleri için başka ülke de görünüyor. Hesabınız da herhangi bir değişiklik var mı yok mu kontrol edin. Kontrol ettikten sonra şifrenizi yenileyin.