İnceleme Microsoft Lumia 950

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aliyasiny65
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 285
Makaleler
6
Yer
Antalya/Türkiye
Merhabalar, bu konuda Microsoft'un Lumia serisinden olan Lumia 950'yi inceleyeceğim ve bize sunduklarından bahsedeceğim. Bendeki model Lumia'nın 950 Dual SIM versiyonu.

Genel Bakış​

Telefon elinize aldığınızda 5.2 inçlik günümüz telefonlarına nazaran biraz küçük bir ekran sunuyor. (XL modelinde 5.7 inçlik bir ekran var.) Bu ekranın en sevdiğim noktası ise 1440x2560 yani QHD çözünürlüğe sahip AMOLED bir ekranı olması. Telefonun ekran çözünürlüğü gerçekten çok cezbedici. Ayrıca telefonun ince bir yapıya sahip olduğunu söyleyeyim. Tek cebimde S20 FE'nin yanında ikisini de taşıyabiliyorum. Ayrıca telefonun girişinin Type-C olması hayat kurtarıyor. Bazı eski modeller Micro-USB olduğu için şarj aleti bulmak sıkıntı olabiliyor. Ayrıca telefon kutudan Windows Mobile 10 işletim sistemi ile çıkıyor. Telefonun arka kapağını çıkarıp bataryasını değiştirebiliyorsunuz.

Kutu İçeriği​

Kutu içeriğinde bir adet bir ucu Type-C bir ucu da Type-A olan USB 3.0 kablosu ve kablodan ayrı olarak kablosu birleşik olan bir adaptör çıkıyor.

Teknik Özellikler​

Telefon 2015 yılında çıkış yaptı. MSM8992 Snapdragon 808 çip setine ve Adreno 418'e sahip olan bu telefonda 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı bulunmakta. Ayrıca Hafıza kartı takılabiliyor. Performans konusunda en ufak sorun yaşamadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Gerçi zaten çok fazla uygulama yok fakat telefonda test ettiğim her uygulama akıyor en ufak kasma, donma vb. ile karşılaşmadım. Ayrıca telefonda 3.5mm kulaklık girişi mevcut.

20 MP Zeiss lense sahip bir arka kamera ve 5 MP ön kamera bulunmakta. Arka kamera ile 4k 30 FPS ve 1080p 60 FPS çekimler yapılabiliyor. Neredeyse 10 yıllık bir telefon olduğunu düşünürsek gayet güzel gözüküyor. Ayrıca üçlü led flaş ve HDR desteği de mevcut. Ön kamera ise 1080p 30 FPS çekim yapabiliyor.

Wifi 802.11 a/b/g/n/ac ve Bluetooth 4.1 standartlarına sahip olan bu telefonda FM radyo özelliği bulunsa da telefon Windows Mobile 10 ile geldiği için kullanılamıyor. Çünkü Windows Mobile 10 ile FM Radyo uygulaması kaldırıldı.

Ayrıca telefonda Iris göz tanıma özelliği mevcut. Bu konu hakkında da alt kısımda biraz bahsedeceğim.

Batarya olarak 3000 Mah değere sahip bir batarya mevcut. Şarj olarak ise kablolu olarak 18W hızlı şarj destekliyor. Ayrıca kablosuz şarj da edebiliyorsunuz. Batarya konusunda çok bir deneyimim olmasa da günü çıkaracağını söyleyebilirim.

Iris Göz Tanıma​

Ayarlar üzerinden Iris göz tanıma menüsüne gelince orada ki beta ibaresini görebiliyorsunuz. Gerçekten de beta diyebilirim. Farklı açılardan tutunca vb. açmayabiliyor. Birde bazen açması çok uzun sürebiliyor. Sanırım gözlük takmamdan kaynaklı bir durum da var. Defalarca Tanımayı iyileştir butonu ile hem gözlüklü hem gözlüksüz tanıtsam da her türlü sorun yaratabiliyor. Ama sorunsuz kullanan da olabilir. Bilemiyorum artık. Ben de pek iyi çalışmadı ama yine de aktif tutuyorum. Genelde PIN ile açıyorum.

Microsoft Continuum​

Continuum dediğimiz şey aslında Samsung'daki Dex modu gibi düşünebilirsiniz. Ekrana yansıtıp PC gibi kullanabiliyorsunuz. Bunda ek olarak satılan aparat da mevcut. Microsoft Display Dock isimli bu aparat ile HDMI girişi üzerinden görüntü aktarabiliyorsunuz.

(Görüntüler Wikipedia üzerinden alınmıştır.)

Bende bu aparattan yok ama Ugreen Type-C hub vardı üzerinde HDMI girişi olan onunla da görüntü alabildim. İlla o aparattan olmasına gerek yok. Ayrıca kablosuz görüntü de yansıtabiliyorsunuz.

Ayrıca yansıttıktan sonra telefon ekranında da dokunmatik yüzey adlı bir ekran çıkıyor. Buradan telefon ekranından imleci kontrol edebiliyorsunuz.

Continuum ile ekrana yansıttığınızda ara yüz bu şekilde gözüküyor. Telefonda Windows 10'un 1709 sürümü mevcut. Continuum ile büyük ekrana yansıtınca da 1709 sürümündeki ara yüze sahip oluyorsunuz. Continuum ile her uygulama çalışmayabiliyor. Uygulama yapımcısının uygulamayı Continuum ile uyumlu bir şekilde yayınlaması gerekli. Fakat Microsoft'a ait tüm uygulamalar Continuum ile uyumlu ve karşılaştığım çoğu uygulama destekliyor. Fakat bazı oyunlar(özellikle oyunlarda) desteklemiyor.

Keşke bu Windows telefonların yenisi gelse. İşletim sistemi destek vermiyor artık. Keşke yenisi çıksa. Mis gibi olur çıkarsa.

Whatsapp vs varsa günlük kullanırım ben bunu.
Whatsapp uygulaması çalışmıyor maalesef hocam.

Fakat Telegram için üçüncü parti Unigram adlı bir program mevcut. Discord içinde Unicord ve Oxidized Valley adlı iki uygulama var yine üçüncü parti olan.

Kötü olmuş telefonun arayüzü çok hoşmuş az önce baktım YouTube'dan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…