CCleaner, Advanced System Care gibi bir takım temizlik programlarının aşırı sağlıksız olduğunu kayıt defterinin içinden geçtiğini biliyorum. Bundan dolayı bu tür programlara güvenim neredeyse hiç yok. Bundan dolayı sormak istedim Microsoft PC Manager iyi bir temizlik programı mı? Sisteme zarar verir mi? Stabiliteyi bozar mı? Kullanmalı mıyım? Temizlik yaparken nereleri temizliyor?
Detaylar
Kim cevapladı?Hayır, gereksiz ön bellek silip kullanıcıların sistemlerinde sorunlara yol açıyor. Daha çok Çinli kullanıcıların alışkanlıklarını tatmin etsin diye üretilmiş bir yazılım. Çinliler her telefonunda böyle uygulamalar kullanıyor. Windows kullanan Çinliler için üretmişler.
Bu tarz yazılımlara modern sistemlerde gerek yok. İlla kullanılacaksa Wise Disk cleaner, tarayıcı ayarları seçilmeden kullanılabilir. Açık kaynak vb. türevlerini de denedim. Çoğu hatalı ön bellek temizleyip, tarayıcı(sık kullanılanlar), Discord veya masaüstü simgelerinin bozulmasına yol açıyor.
Wise Disk Cleaner'ın da sistem zayıflatma kısmında, Windows güncelleme dosya temizliği için belki kullanılabilir. Disk birleştirme vb. SSD için önerilmez. HDD için de Windows'un varsayılan disk birleştirmesi yeterli, harici disk birleştirme uygulamaları dosyaların boyutlarını bozduğundan hatalara yol açabiliyor.
Ama yine de önermiyorum. Windows disk temizleyicisi ve tarayıcıların kendi geçmiş kısmından ön bellek temizlemek daha mantıklı.
Bu tarz yazılımlara modern sistemlerde gerek yok. İlla kullanılacaksa Wise Disk cleaner, tarayıcı ayarları seçilmeden kullanılabilir. Açık kaynak vb. türevlerini de denedim. Çoğu hatalı ön bellek temizleyip, tarayıcı(sık kullanılanlar), Discord veya masaüstü simgelerinin bozulmasına yol açıyor.
Wise Disk Cleaner'ın da sistem zayıflatma kısmında, Windows güncelleme dosya temizliği için belki kullanılabilir. Disk birleştirme vb. SSD için önerilmez. HDD için de Windows'un varsayılan disk birleştirmesi yeterli, harici disk birleştirme uygulamaları dosyaların boyutlarını bozduğundan hatalara yol açabiliyor.
Ama yine de önermiyorum. Windows disk temizleyicisi ve tarayıcıların kendi geçmiş kısmından ön bellek temizlemek daha mantıklı.
Bende böyle düşünüyorum o yüzden kullanmayacağım.Hayır, gereksiz ön bellek silip kullanıcıların sistemlerinde sorunlara yol açıyor. Daha çok Çinli kullanıcıların alışkanlıklarını tatmin etsin diye üretilmiş bir yazılım. Çinliler her telefonunda böyle uygulamalar kullanıyor. Windows kullanan Çinliler için üretmişler.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-