Neareine

Yetkin
Yer
İstanbul
Herkese merhaba.
Arkadaşlar bir sorunum var. Yardımlarınızı rica ediyorum. Microsoft hesabım ile kullandığım bilgisayarda Xbox App'te yüklü olan oyunların içerisinden veya direkt Xbox App'ta satın alırken ve Microsoft Store üzerinden satın almaya kalkarken satın al butonuna bastıktan sonra siyah ekranda kalıyor. Hesapların veya şifre ekranın gelmesi gerekirken simsiyah boş ekranda kalıyor.

Sonra satın alamayınca merak ettim ve Microsoft sitesinde hesabımda "cihazlar" kısmında hiçbir şeyin görünmediğini fark ettim. Daha önce bakmak aklıma gelmemişti. Microsoft Store uygulamasına giriş yapılmış cihaz görünüyor ama ismi cismi yok, kaldıramıyorum da bir sorun oluştu diyor.

Denediğim birkaç şey oldu. Hesaplardan (Xbox App, Store) çıkış yaptım ama işe yaramadı. Belki Windows oturumunu normal hesaba çevirirsem düzelme ihtimali var mıdır bilmiyorum.

Ekran görüntüsü 2025-08-19 164515.webp

Ekran görüntüsü 2025-08-19 165444.webp

Ekran görüntüsü 2025-08-19 165048.webp

Eğer cihazlar kısmına tıklayıp üstteki gibi görüntülemem gerekirken maalesef karşıma çıkan ekranda bu şekilde. Cihaz yok diyor.
Önceki bilgisayarımda mesela anakartın modeli yazıyordu hep. Z790 AORUS olarak görünüyordu.

Ekran görüntüsü 2025-08-19 165632.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba.
Arkadaşlar bir sorunum var. Yardımlarınızı rica ediyorum. Microsoft hesabım ile kullandığım bilgisayarda Xbox App'te yüklü olan oyunların içerisinden veya direkt Xbox App'ta satın alırken ve Microsoft Store üzerinden satın almaya kalkarken satın al butonuna bastıktan sonra siyah ekranda kalıyor. Hesapların veya şifre ekranın gelmesi gerekirken simsiyah boş ekranda kalıyor.

Sonra satın alamayınca merak ettim ve Microsoft sitesinde hesabımda "cihazlar" kısmında hiçbir şeyin görünmediğini fark ettim. Daha önce bakmak aklıma gelmemişti. Microsoft Store uygulamasına giriş yapılmış cihaz görünüyor ama ismi cismi yok, kaldıramıyorum da bir sorun oluştu diyor.

Denediğim birkaç şey oldu. Hesaplardan (Xbox App, Store) çıkış yaptım ama işe yaramadı. Belki Windows oturumunu normal hesaba çevirirsem düzelme ihtimali var mıdır bilmiyorum.

Eki Görüntüle 175358

Eki Görüntüle 175360

Eki Görüntüle 175359

Eğer cihazlar kısmına tıklayıp üstteki gibi görüntülemem gerekirken maalesef karşıma çıkan ekranda bu şekilde. Cihaz yok diyor.
Önceki bilgisayarımda mesela anakartın modeli yazıyordu hep. Z790 AORUS olarak görünüyordu.

Eki Görüntüle 175361

Microsoft Store ve Xbox App Sorun Giderme Adımları​

Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Microsoft Hesabı Kontrolü:
- Microsoft hesabınıza giriş yapın ve hesaba ait bilgi ve ayarları kontrol edin. Hesabınıza bağlı cihazları listelemek için doğru bilgilerle giriş yaptığınızdan emin olun.

2. Uygulamaları Güncelleyin:
- Xbox App ve Microsoft Store uygulamalarının en son sürümlerinin yüklü olduğunu kontrol edin. Uygulamaları güncelleyin.

3. Giriş Çıkış Yapın:
- Xbox App ve Microsoft Store’dan çıkış yapıp tekrar giriş yapın.
- Windows 11 oturumunun altında Microsoft hesabınızı kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin.

4. Görünmeyen Cihazları Kaldırma:
- Microsoft hesabınızın "Cihazlar" bölümüne gidin. Buradan görünmeyen cihazları kaldırmak için "Bağlantıyı Kaldır" seçeneğine tıklayın. Eğer kaldırma işlemi başarısız olursa, başka bir tarayıcı veya gizli pencere kullanmayı deneyin.

5. Windows Güncellemeleri:
- Windows’un en son güncellemelerinin yüklü olduğundan emin olun. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu izleyerek güncellemeleri kontrol edin.

6. Önbelleği Temizleyin:
- Microsoft Store’un önbelleğini temizlemek için komut istemcisini açın ve wsreset.exe komutunu girin. Bu işlem Store uygulamasını sıfırlayacaktır.

7. Sistem Dosyası Kontrolü:
- Komut istemcisini yönetici olarak çalıştırın ve sfc /scannow komutunu çalıştırarak bozuk sistem dosyalarını tarayın ve onarın.

8. Yeni Bir Kullanıcı Hesabı Oluşturun:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, yeni bir Windows kullanıcısı oluşturmayı deneyin ve bu yeni hesapla Xbox App ve Store'a giriş yapmayı deneyin.

9. Yardım Alın:
- Eğer tüm bu adımlar başarısız olursa, Microsoft destek ile iletişime geçin veya (sizin için) doğrudan destek alabileceğiniz çevrim içi yardım kaynaklarını ziyaret edin.

Herhangi bir adımda sorun yaşarsanız, lütfen daha fazla ayrıntı verin!