Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Bu şaka falan mı? Benim bilgisayarım Windows 11'e uyumlu olarak çıkış yaptı ve İ5 10.nesil işlemci kullanıyor. Resmi olarak uyumlu bilgisayar diye tanıtılan bilgisayarları elinin tersiyle ittiklerinin farkında mı bunlar?
Bu şaka falan mı? Benim bilgisayarım Windows 11'e uyumlu olarak çıkış yaptı ve İ5 10.nesil işlemci kullanıyor. Resmi olarak uyumlu bilgisayar diye tanıtılan bilgisayarları elinin tersiyle ittiklerinin farkında mı bunlar?
Anlamadığım şey madem böyle bir saçmalık yapılacaktı neden en başında bu bilgisayarlar Windows 11 ile uyumludur damgasıyla geldi? Ben laptobumu Windows 11 olmadan kullanamıyorum, 10'a nasıl döneyim? Bazı sürücülerim Windows 10'da çalışmıyorken ne yapmam lazım ki?
Anlamadığım şey madem böyle bir saçmalık yapılacaktı neden en başında bu bilgisayarlar Windows 11 ile uyumludur damgasıyla geldi? Ben laptobumu Windows 11 olmadan kullanamıyorum, 10'a nasıl döneyim? Bazı sürücülerim Windows 10'da çalışmıyorken ne yapmam lazım ki?
Yapay zeka patladığı için (aslında LLM, yapay zeka değil), işletim sistemini ona entegre etmeye çalışıyor olabilir. Mesela Apple'ın işlemcilerinde NPU birimleri var, yapay zeka yazılımlarına destek sağlıyor. Bu 10. nesil ve altı da bu tür yazılımlarda tıkanabilirler. Mesela Recall falan gelecek. Bunlar ilerisi için çözümler tabii, yolun başındalar şimdilik.