ARDACD

Yetkin
Evet, başlığı doğru okudunuz. Microsoft yakın zamanda "Windows Server 2025" adlı bir sürümü Insider kanalında paylaştı ve bu sürümün bir nevi Windows 11 LTSC olabileceği ek kaynaklarda belirtilmiş. Ben şu an denemek için indiriyorum. İsteyenler kendileri rahatça ISO dosyasını indirebilirler. https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windowsinsiderpreviewserver

Evet, başlığı doğru okudunuz. Microsoft yakın zamanda "Windows Server 2025" adlı bir sürümü Insider kanalında paylaştı ve bu sürümün bir nevi Windows 11 LTSC olabileceği ek kaynaklarda belirtilmiş. Ben şu an denemek için indiriyorum. İsteyenler kendileri rahatça ISO dosyasını indirebilirler. https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windowsinsiderpreviewserver

Canary kanalda diye biliyorum denemek isteyenler sanal makinede deneyiniz.

Hangisi?
  • Windows Server VNext Preview ISO (Canary) - Build 26040
  • Windows Server VNext Preview VHDX (Canary) - Build 26040
  • Windows Server VNext Azure Edition Preview ISO (Canary) - Build 26040
  • Windows Server VNext Azure Edition Preview VHDX (Canary) - Build 26040
  • Windows Server VNext Annual Channel for Containers (Canary) – Build 26040
  • Microsoft Server Language and Optional Features Preview (Canary) - Build 26040
  • Windows Admin Center "Modernized Gateway"

@Recep Baltaş
''For Containers'' olan GUI ile gelmiyor ve ''Azure Edition'' olanlar yalnizca sanal ortamlar icin diye biliyorum hocam, bu yuzden en uygunu sanal makine icin Preview VHDX, gercek makine icin de ISO olani olur diye dusunuyorum.

Bu arada Server surumleri tamamen bloat-free degildir, hatta bazen Server surumunde bulunan ek uygulamalar ve arkaplan islemleri ile duz surumden daha agir olabiliyorlar. Bu ''Server 2025'' surumunun de ''Server 2022'' surumunden farki yok zaten, Windows 11'in Server'lastirilmis hali sadece. LTSC beklemekte fayda var.

@Recep Baltaş
''For Containers'' olan GUI ile gelmiyor ve ''Azure Edition'' olanlar yalnizca sanal ortamlar icin diye biliyorum hocam, bu yuzden en uygunu sanal makine icin Preview VHDX, gercek makine icin de ISO olani olur diye dusunuyorum.

Bu arada Server surumleri tamamen bloat-free degildir, hatta bazen Server surumunde bulunan ek uygulamalar ve arkaplan islemleri ile duz surumden daha agir olabiliyorlar. Bu ''Server 2025'' surumunun de ''Server 2022'' surumunden farki yok zaten, Windows 11'in Server'lastirilmis hali sadece. LTSC beklemekte fayda var.
Burada LTSC olarak yazmakta.

@macers
BetaWiki uzerinde Build 26040'da hala 3 surum gozukuyor sadece.

Belki Canary oldugu icindir bu karmasa, bilemiyorum.
Bu arada simdi fark ettim, attiginiz makalede de ''Windows Server LTSC'' diye belirtmisler, client LTSC degil yani bu surum. MS yeni bir channel deniyor sanirim.

Hangisi?
  • Windows server vnext Preview ISO (canary) - Build 26040.
  • Windows server vnext Preview vhdx (canary) - Build 26040.
  • Windows server vnext Azure Edition Preview ISO (canary) - Build 26040.
  • Windows server vnext Azure Edition Preview vhdx (canary) - Build 26040.
  • Windows server vnext annual channel for containers (canary) – Build 26040.
  • Microsoft server language and optional features Preview (canary) - Build 26040.
  • Windows admin Center "modernized gateway"

En üstteki hocam.

Canary kanalda diye biliyorum denemek isteyenler sanal makinede deneyiniz.

Ben dualboot olarak deneyeceğim yine de sıkıntı olur mu?

Ben şu an denedim, bloat yok fakat server ISO'su Client ISO değil. Bildiğimiz LTSC değil yani.