owyeah

Uzman
Arkadaşlar selamlar,

Bugün Migros'tan kutuda kaymaklı dondurma aldım. Az önce yiyeyim dedim, içinde tortu gibi kum gibi şeyler ağzıma geliyor. Şikayetvar üzerinden aynı şikayette bulunanları da gördüm. Ürün resmen rezalet. Bu konuyu dikkatli olmanız ve asla bu ürünü almamanız adına açıyorum.

Migros müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalıştım fakat ulaşabilmek mümkün değil. Sağlık Bakanlığı'na ilgili şikayetimi de bu gece yapacağım. Ürünü incelemeye alırlar mı bilmiyorum. (donuk ürün olduğu için mümkün olur mu bilmiyorum)

Bu ürünün satışına nasıl müsade edebiliyorlar anlamış değilim. Rezalet resmen!

Arkadaşlar selamlar,

Bugün Migros'tan kutuda kaymaklı dondurma aldım. Az önce yiyeyim dedim, içinde tortu gibi kum gibi şeyler ağzıma geliyor. Şikayetvar üzerinden aynı şikayette bulunanları da gördüm. Ürün resmen rezalet. Bu konuyu dikkatli olmanız ve asla bu ürünü almamanız adına açıyorum.

Migros müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalıştım fakat ulaşabilmek mümkün değil. Sağlık Bakanlığı'na ilgili şikayetimi de bu gece yapacağım. Ürünü incelemeye alırlar mı bilmiyorum. (donuk ürün olduğu için mümkün olur mu bilmiyorum)

İnsan hayatının ne kadar önemsiz görüldüğünü bir kez daha gördük. Bu ürünü nasıl denetleyip satışa çıkarıyorlar, üstelik Migros gibi bir yerde?

Ağzına gelen muhtemelen laktoz veya buz kristalleşmesi. Dondurma marketin deposunda, nakliyede ya da reyonda erimiş, sonra tekrar dondurmuşlar. Bildiğin soğuk zincirin içine etmişler, dondurmanın dokusu da çöp olmuş. Zehirlemez belki ama o saatten sonra da yenmez, ağız tadını rezil eder. Ekstra Sağlık Bakanlığı'na şikayet edeceğim demişsin, gıda mevzularına Tarım ve Orman Bakanlığı bakar. Alo 174 Gıda Hattı'na şikayet etmen lazım ama donuk ürün olduğu için "soğuk zincir kırılmış, mikrop yoksa kapat" diyip başlarından savablirler.

Bütün dondurulmuş ve soğuk satılan ürünler, zincir marketlerde olması gerekenden az işçi çalıştırıldığı için gelir gelmez dolaplara yerleştirilemiyor. Bu yüzden zincir marketlerden tavuk ve dondurulmuş ürünler almıyorum. Son kullanma tarihine çok zaman olsa bile çoğunda ağır koku oluyor. Dondurulmuş ürünlerin bazılarının içi görünüyor. Buzlanma varsa almamak lazım. Dondurma kaplarının dışında ince buz tabakası gibi tabaka oluşuyor. Eridikten sonra konulmuşsa, el ile kontrol ettiğinizde anlayabilirsiniz.

Dondurma marketin deposunda, nakliyede ya da reyonda erimiş, sonra tekrar dondurmuşlar. Bildiğin soğuk zincirin içine etmişler, dondurmanın dokusu da çöp olmuş.

Yani dondurmalar genelde direkt firma üzerinden geliyor. Bu algida ve kendi markası içinde geçerli. Mağaza deposunda gıda dışı ve gıda ürünleri tutuluyor. Meyve sebze de durabilir düz ayak bir depo varsa eğer.

Ama dediğin gibi bir yerde soğuk zinciri patlatıyorlardır şayet dondurmacı gelir, malı açar, müşteri geri getirene kadar ne olduğundan bizim de haberimiz olmaz. Ki genelde böyle durumlarda sorunsuz iade alınır. Migros markaysa zaten çok da sorgulamazlar.

Bu yüzden zincir marketlerden tavuk ve dondurulmuş ürünler almıyorum. Son kullanma tarihine çok zaman olsa bile çoğunda ağır koku oluyor.

Tavuk işi gerçekten çok rezil bir şey. 65/70 derece açıyla konulması gereken tavuk paketi 75/80 derece olduğu an paketten tavuk suyu sızıyor ve rezil bir koku oluyor. Ve bu kokunun önüne de geçilemiyor maalesef.

Bundan dün dolabın içine girip temizlediğim ve 2 paket kahve koyduğumuz dolap 2 gün sonra sızan tavuk suyu sebebiyle kokuyor. Yatay koysak soğuk zincir bozuluyor bir süre sonra tavuklar çöp oluyor. Her ne kadar taze mal geldiği gibi etler/tavuklara öncelik verilse ve soğuk zinciri kırmadan yapmaya çalışsakta o tavuk suyu akıp kokunca müşteri de almak istemiyor.

Muhtemelen nakliyatta sıkıntı olduğu için ürün eriyip tekrar donmuştur, dolayısıyla içeriğindeki maddeler tortu yapmış olabilir.
Minimum sayıda işçi çalıştırma rezilliği bir nevi.

Ağzına gelen muhtemelen laktoz veya buz kristalleşmesi. Dondurma marketin deposunda, nakliyede ya da reyonda erimiş, sonra tekrar dondurmuşlar. Bildiğin soğuk zincirin içine etmişler, dondurmanın dokusu da çöp olmuş. Zehirlemez belki ama o saatten sonra da yenmez, ağız tadını rezil eder. Ekstra Sağlık Bakanlığı'na şikayet edeceğim demişsin, gıda mevzularına Tarım ve Orman Bakanlığı bakar. Alo 174 Gıda Hattı'na şikayet etmen lazım ama donuk ürün olduğu için "soğuk zincir kırılmış, mikrop yoksa kapat" diyip başlarından savablirler.
Teşekkürler açıklamanız için. Ürünü çöpe attım. Dediğiniz gibi şikayetten bir şey çıkacağını sanmıyorum. Malum bir de marka Anadolu Grubu'nun olunca...

Arkadaşlar selamlar,

Kumsu hisse buz neden oluyor, biraz erimesini bekleyip tüketin.