Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Majdev

Yetkin
Makaleler
2
Merhaba, MikroTik CCR2004-16G-2S+ r3 model router cihazımda, Huawei MA5671A GPON SFP modülünü manuel olarak 2.5GBase-X hızında çalıştırmaya çalıştığımda, "unsupported speed" (desteklenmeyen hız) hatası almaya başladım. Yaptığımız incelemeler sonucunda, bu sorunun MikroTik RouterOS yazılımındaki bir değişiklikten kaynaklandığını tespit ettik. Özellikle RouterOS 7.17 sürümü itibarıyla bu sorun ortaya çıkmaktadır. Konuya ilişkin olarak gerekli geri bildirimleri MikroTik destek kanallarına ilettim. Aynı durumu yaşayan kullanıcılar için geçici bir çözüm olarak, cihazınızı RouterOS 7.16.2 sürümüne düşürmenizi önerebilirim. Ayrıca, mevcut beta sürüm olan RouterOS 7.19beta8’i test ettiğimde, sorunun henüz giderilmediğini gözlemledim.

image.webp

Bende de 7.16.2'de sorun yok, bilgilendirme için teşekkürler.

Merhaba, MikroTik CCR2004-16G-2S+ r3 model router cihazımda, Huawei MA5671A GPON SFP modülünü manuel olarak 2.5GBase-X hızında çalıştırmaya çalıştığımda, "unsupported speed" (desteklenmeyen hız) hatası almaya başladım. Yaptığımız incelemeler sonucunda, bu sorunun MikroTik RouterOS yazılımındaki bir değişiklikten kaynaklandığını tespit ettik. Özellikle RouterOS 7.17 sürümü itibarıyla bu sorun ortaya çıkmaktadır. Konuya ilişkin olarak gerekli geri bildirimleri MikroTik destek kanallarına ilettim. Aynı durumu yaşayan kullanıcılar için geçici bir çözüm olarak, cihazınızı RouterOS 7.16.2 sürümüne düşürmenizi önerebilirim. Ayrıca, mevcut beta sürüm olan RouterOS 7.19beta8’i test ettiğimde, sorunun henüz giderilmediğini gözlemledim.

Eki Görüntüle 140013
7.19 sürümü geldi hocam, fixlendi mi?

Son düzenleme:
Selamlar aranızda çok yeniyim. Bufferbloat olayına takmış durumdayım. Altyapım Türknet 1gbit simetrik + statik ip. Mevcut altyapımda Türknet'in verdiği ONT (ZYXEL PMG1005-T20B GPON ONT) den netgear XR1000 e direkt çıkış yaptım ve gerekli ayarları yapmama rağmen a+ almaıyorum. Araştırmalarım sonucu bende CCR2004-16G-2S+ de almayı düşünüyorum. Sizce a+ sorununu tamamen çözebilir miyim aradığım şey hız değil 1gbit hatta 800mbit bile yeterli bana ama her zaman a+ bufferbloat istiyorum. işlemci gücü vs düşününce CCR2004-16G-2S+ tam anlamıyla işimi görür gibime geliyor. Huawei MA5671A / Alcatel - Lucent G-010S-P gibi bir takım da veya NanoPi R6S + OpenWRT gibi bir takımda yapmadım xr1000 den sonra düzeleceğine bu cihazlarla inancım kalmadı açıkçası. Yorum ve tecrübelerinizi heyecanla bekliyorum, şimdiden teşekkürler : )

@Majdev help me please :(

Buraya bir güncelleme getireyim belki sonradan okuyanlara faydası olur. CCR2004-16G-2S+ ile tüm sorunlarım çözüldü. SFP kullanmamama rağmen.

Son düzenleme: