Merhaba iyi sosyaller.
2 ay önce Millenicom'a geçtim. 75Mbps VDSL2 internetim mevcut fakat bağlantı kopmaları ve hız düşüklüğü yaşıyorum.
Birkaç araştırma ile SNR margin değerimin düşük olmasının sorun olduğunu öğrendim.

Hat değerlerini ekledim:

IMG_20240519_205740.webp

Bu sıkıntıyı nasıl çözebilirim?

Taşıma ile mi geçtiniz yoksa aboneliği 0'dan mı başlattınız?

0'dan geçtiyseniz ankastre tarafında genelde kabloyu direkt çakmıyorlar. Bir çift kabloya etiket bırakılıp, ona üstün körü ek yapılıyor. Onu bir kontrol edin. Etiketi sökmedilerse abone ismi yazıyordur.

Taşıma ile geçtiyseniz muhtemelen saha dolabı tarafında kötü bir port denk gelmiş olmalı. Zayıflamanın düşük olup diğer değerlerin bu denli kötü olması normal değil.

SNR'ı 10 yapsanız bu sefer 40-42Mbps civarı bir hıza düşmüş olursunuz. O zaman hizmetin anlamı kalmıyor...

Taşıma ile mi geçtiniz yoksa aboneliği 0'dan mı başlattınız?

0'dan geçtiyseniz ankastre tarafında genelde kabloyu direkt çakmıyorlar. Bir çift kabloya etiket bırakılıp, ona üstün körü ek yapılıyor. Onu bir kontrol edin. Etiketi sökmedilerse abone ismi yazıyordur.

Taşıma ile geçtiyseniz muhtemelen saha dolabı tarafında kötü bir port denk gelmiş olmalı. Zayıflamanın düşük olup diğer değerlerin bu denli kötü olması normal değil.

SNR'ı 10 yapsanız bu sefer 40-42Mbps civarı bir hıza düşmüş olursunuz. O zaman hizmetin anlamı kalmıyor...

Superonline fiberi iptal ettirip yeni abonelik oluşturmuştum.

Mecburen paket düşürdüm. 75Mbps paket kullanıyorum modeme 50Mbps geliyor.

35 Mbps tarifeye geçtim, SNR değerim 22'ye çıktı. Şu an gayet stabil oldu.

IMG_20240519_221127.webp

35 Mbps tarifeye geçtim, SNR değerim 22'ye çıktı. Şu an gayet stabil oldu.
Sorunun porttan kaynaklandığını da kendi ellerinizle kanıtlamış oldunuz diyebilirim. Değerler olması gereken seviyeye gelmiş.

35'lik alıntıya göre bu hat 70Mbps'yi alır hatta 80Mbps'ye ucundan göz bile kırpabilir. 50'ye yükseltince cortluyor.