Türknet'te modem değişimi kısıtlaması yok TP-Link sağolsun 3 kez bozulduğundan dolayı 3 kez modem değiştirdim bir sorun olmadı.Her ikisi de arka planda seni izliyor ve modem değişimini kısıtlıyorlar.
Detaylar
Kim cevapladı?Geraltın kılıcı
Üstün
TurkNet'te modem değişimi kısıtlaması yok TP-Link sağ olsun 3 kez bozulduğundan dolayı 3 kez modem değiştirdim bir sorun olmadı.
TurkNet'i katma sebebim benim oturduğum yerde hâlâ 30Mbps hız vermesi.
Ek: Türk Telekom ve Superonline'ı örnek verme sebebim adamların aldığım yeni modeme geçmemi kısıtlaması.
KayseriLeeHPHQ
Üyecik
Taahütsüz altyapılı internetten Ayrılma bedeli alan firmadan diyorsanız ciddi anlamda söylüyorsanız komik, Ciddi değilseniz daha komik.
30mbps hızı veren Turknet değil, T.TTurkNet'i katma sebebim benim oturduğum yerde hâlâ 30Mbps hız vermesi.
Geraltın kılıcı
Üstün
Taahhütsüz altyapılı internetten Ayrılma bedeli alan firmadan diyorsanız ciddi anlamda söylüyorsanız komik, Ciddi değilseniz daha komik.
Modem kısıtlaması ve izlenme mevzusu benim için mühim bir konu.
30Mbps hızı veren TurkNet değil, T. TDSL kullandığın için normal. Çince'ye dönen DSLAM'ları geçtim DSL kartlar yenilenmiyor. Bu DSLAM'ların link kapasitesi zaten düşük. Saha dolabında ne kadar çok abone varsa + Anksatre'de birbirine yakın kablolar varsa crosstalk artıyor. Rezalet bir durum oluyor. Normalde Vectoring, Giga bunlar denendi hatta VEC destekleyen DSLAM'lar mevcuttu. Ancak Telekom, Fiber'e yatırım yapmak için DSL MD'den vazgeçti, Fiber'e yatırım yapmaya başladılar ancak onda da sıkıntı var. Çünkü her eve fiber gelmesi demek Santrallerin OLT ile dolup taşması demek. Core, Acsses, Edge ve Switch'lere koyacak yer kalmaz Santrallerde. Telekom'un ve birçok kendi altyapısını kuran ISS'lerin Santralleri Kamu bankaları içindedir, büyük değildir yani. Sisem odası, Acsses (erişim) Core (şebeke) Edge (Uç) cihazlar var. Toplam büyüklüğü 60-80M2.
Bizim semtte Fiber var ama sadece Superonline'ın fiberi var.
Semt hatta sokakta "fiber" olması bile senin, onun evinde olacağı anlamına gelmez. SOL topolojisinde bir Ring hattı kuruyor. Binalara BASK kuruyor, Ring'den gelen 9-12lik Core'leri BASK'ta çoklayıp, BASK'tan, BASK'a şeklinde çekiyor binalara. Artık hangi bina rotadaysa. Telekom gibi MUFA (nadir) veya OFSD veya dış mekan ODK/OBDK/OFDK kurmuyor. SOL'ün saha topolojisi daha farklı. Ama içlerinden en kötüsü SOL. Adamların BGP rotası bile dandik, Traceroute teslerinde gördüğün Hoplar 3/4 SSR'dir. Bunlara bile Transit seviyesi yüksek. BGP ayarlanmadığı için, genel olarak çoğu bölgede (her bölgede değil) Ping diğer ISS'lerden daha yüksek oluyor.Bizim semtte Fiber var ama sadece Superonline'ın fiberi var.
Geraltın kılıcı
Üstün
Semt hatta sokakta "fiber" olması bile senin, onun evinde olacağı anlamına gelmez. SOL topolojisinde bir Ring hattı kuruyor. Binalara BASK kuruyor, Ring'den gelen 9-12'lik Core'leri BASK'ta çoklayıp, BASK'tan, BASK'a şeklinde çekiyor binalara. Artık hangi bina rotadaysa. Telekom gibi MUFA (nadir) veya OFSD veya dış mekan ODK/OBDK/OFDK kurmuyor. SOL'ün saha topolojisi daha farklı. Ama içlerinden en kötüsü SOL. Adamların BGP rotası bile dandik, Traceroute teslerinde gördüğün Hoplar 3/4 SSR'dir. Bunlara bile Transit seviyesi yüksek. BGP ayarlanmadığı için, genel olarak çoğu bölgede (her bölgede değil) Ping diğer ISS'lerden daha yüksek oluyor.
Cümlenin yarısını anlamadım ancak Superonline'ın 1000MBPS internet hızının çok daha düşüğünü T. T.'den alıyorum.
Çünkü T.T'de DSL alıyorsun, SOL'da Fiber. İkisinin karşılaştırılması senin için yapılamaz ki. T.T fiber geldi mi ki sana SOL'de "1000" alıyorum diyorsunCümlenin yarısını anlamadım ancak Superonline'ın 1000MBPS internet hızının çok daha düşüğünü T. T.'den alıyorum.
Geraltın kılıcı
Üstün
Çünkü T. T'de DSL alıyorsun, SOL'da Fiber. İkisinin karşılaştırılması senin için yapılamaz ki. T. T fiber geldi mi ki sana SOL'de "1000" alıyorum diyorsunbu işler öyle olmaz, sizler son kullanıcısınız.
Kısaca, anlayana sivrisinek, saz anlamayana sazı.. az
Ben teknik konuştuğum için burada beni anlayan max 2-3 kişi vardır veya yoktur.Kısaca, anlayana sivrisinek, saz anlamayana sazı.. az
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Elektronik Seçili Lenovo laptoplarda %5 indirim kampanyası
- Fırsat Ekibi
-