Milli İstihbarat Teşkilatı’nın internet kullanımı hakkında uyarı yayınlaması

Buyurun.
Haberde Google'a dair bir şey göremedim. Bak zamanında Apple'ın iCloud hizmeti hacklenmişti. Ama bunu inkar etmediler ve günümüzde iCloud sızıntısı yaşanmıyor.
Ben burada “önlem almasınlar, böyle devam etsin” demiyorum. Dediğim, bu durumun çok sık yaşanmış olması ve umarım önlem alınır. Fakat dünyada bir tek biz değiliz. Anlatmak istediğim bu. Konunun daha fazla dağılmaması adına son yazım bu olacak. İyi günler.

Okumadan data leak yazıp rastgele linkler atmanız çok hoş. Attığınız ilk linkte bir taşerona verilen dataların taşerondan sızdırıldığını söylüyor ve öyle toplu bir data sızıntısı yok sadece o proje ile alakalı kişilerin verileri çalınmış o da Amerika nüfusunun %0.0001'i falan yapıyor. 2. haberde ise sadece devlet başkanının hastane verilerinin çalındığını söylüyor. 3.'de ise 4 milyon kişinin verisi çalınmış bu da Amerika nüfusunun %1'i ediyor ve adamlar güvenlik sisteminin sağlamlaştırıldığını, verileri çalınan kişilere herhangi bir zarar gelmesi durumunda ise bir milyon dolar tazminat ödeyeceklerini beyan etmişler. Google sızıntısı dediğinizde sızıntı verilerine dikkat ettiniz mi? Ad soyad, yaş, ikamet, meslek evet gerçekten kesinlikle Türkiye'de yaşanan durumu karşılayan bir durum. Aloooo bizim 250 yıl önce yaşayan dedemizin doğum tarihi bile sızdırıldı.

Eğer bu durumlarla ve sızan veriler ile Türkiye'de yapılan veri sızıntılarını karşılaştırıyorsanız hiçbir şey demiyorum. Kozmik odasına bile girilmiş, devletinin en büyük sırları ve planları bile sızdırılmış üstüne dünyanın 4 bir tarafında bulunan yüzlerce istihbarat çalışanı deşifre edilip "temizlenmesine" sebep olunan bir ülkede böyle her saçmalığı ölümüne savunan insanların olması gayet doğal.

Ölümüne falan değil güzelce tartıştık ve hak verdim yani çok da abartmasanız mı?

Dünyada tek biz değiliz diye susalım mı yani?

İfadeler: 143
Ölümüne falan değil güzelce tartıştık ve hak verdim yani çok da abartmasanız mı?

Tartışmak mantıklı şeylerle olur. İnsanların %99'ının bilmediği ve eminim sizin de bilmediğiniz dillerde makale atarak, deve gibi bir olaya karşı argüman olarak sinek boyutundaki olayları paylaşarak tartışma falan olmaz. 18 yaşındasınız daha dün ne olduğunu hatırlamadan, bilmeden alttan alttan hükümet seviciliği yapmayın böyle tepki yersiniz. Yani örnek verdiğiniz ülkelerin hangisinde vatandaşların telefonuna günde 5 tane dolandırıcı maili geliyor? Hangisinde her gün aranıp biz polisiz, biz şuyuz buyuz diye insanlar dolandırılmaya çalışılıyor? Bu dediğim olaylar çok değil 7-8 sene önce yoktu bakın azdı demiyorum ciddi ciddi yoktu. Şimdi özel bir firma ile abonelik süreniz bitmeye başladığı vakit dahi 50 farklı bayi o verilere ulaşıp sizi kandırarak farklı firmalara çekmeye çalışabiliyorlar. Düşünün bırakın devlet verilerinin sızdırılmasını özel firmaların bile verilerimizi sızdırmasını denetlemekten aciz bir devleti "ama bıkın %0.001'i etkileyen sızıntı olmuş" diye rasyonalize edemezsiniz.

Adam benim E-Devlet fotoğrafımı değiştirip Neymar falan yapabilecekken ( ) sen gelmişsin sosyal medya hesabını gizli moda almaktan bahsediyorsun sayın Milli İstihbarat Teşkilatı.

Dalga geçiyorsunuz yemin ederim.

İfadeler: AHT
2015 Seçim dataları, 2020 Mernis, 2022 E-okul, Mebbis ve alınan tek önlem E-okula giriş seçeneğini E-devlete çevirmek . Olsun siz yine de tanımadığınız kişilerin isteklerini kabul etmeyin o daha tehlikeli..

Son düzenleme:
Biz malız zaten teşekkürler MİT

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…