Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

8461

Uzman
Merhaba. Eski laptopum boş duruyordu, ben de Minecraft sunucusu kurmak istedim ve kurdum. Birkaç plugin ekledim ama abartılı mod veya plugin kullanmadım. Buna rağmen çok fazla lag oluyor, Chunk'lar buglanıyor.
Sunucuya en fazla 3 kişi girecek, minimum ise 1 kişi olacak. Bu yüzden sunucuya aşırı RAM vermek istemedim. Bilgisayarın özellikleri: 2 çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM. Ben sunucuya 1.5 GB RAM ayırdım, swap alanı ise 975 MB. Sistem olarak Debian 12 LXDE kullanıyorum. Lag, yüksek ping (ms) ve yüksek tick sorunlarını nasıl düzeltebilirim? Sunucuyu public yapmak için playit kullanıyorum. Paper 1.20. 2 kurulu. Bu sunucuyu Survival olarak kullanacağız.

Ekran görüntüsü 2025-05-28 114515.webp

Ekran görüntüsü 2025-05-28 120134.webp

Ekran görüntüsü 2025-05-28 124203.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba. Eski laptopum boş duruyordu, ben de Minecraft sunucusu kurmak istedim ve kurdum. Birkaç plugin ekledim ama abartılı mod veya plugin kullanmadım. Buna rağmen çok fazla lag oluyor, Chunk'lar buglanıyor.
Sunucuya en fazla 3 kişi girecek, minimum ise 1 kişi olacak. Bu yüzden sunucuya aşırı RAM vermek istemedim. Bilgisayarın özellikleri: 2 çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM. Ben sunucuya 1.5 GB RAM ayırdım, swap alanı ise 975 MB. Sistem olarak Debian 12 LXDE kullanıyorum. Lag, yüksek ping (ms) ve yüksek tick sorunlarını nasıl düzeltebilirim? Sunucuyu public yapmak için playit kullanıyorum. Paper 1.20. 2 kurulu. Bu sunucuyu Survival olarak kullanacağız.

Eki Görüntüle 151071

Eki Görüntüle 151072

Eki Görüntüle 151078
LeafMC optimizasyonlu forku deneyin. Sürüm 1.20.2 dediniz. 1.20.4 arasinda hata duzeltmeleri dışında fark yok. Ancak sadece 1.21 olan forklar güncelleme alacak.

Sürüm 1.21.4 olacaksa:

Sürüm 1.20.4 olacaksa:

1.20.6 olacaksa:

Bir de buradaki optimizasyon rehberine bakarak configleri ayarlayın.

Bu 2 optimizasyon plugin en son işime yariyordu.

Bu plugin RAM kullanimini azaltiyor.

Rapora baktigimda aikar flags kullanilmamis. Buradan oluştup RAM'i 1.5G seçtikten sonra kodu kopyalayip, Linux'ta baslat.bat karsligi olan dosyanin (start.sh'tı galiba) icine yapistirip kaydedin.

Eki Görüntüle 151071

Eki Görüntüle 151072

Eki Görüntüle 151078
1.16.5 deneyin. 1.20 ağır gelir.

Denemiştim. Java sürekli hata veriyordu Java 17 yüklüydü silip 21 yükledim öyle çalıştırabildim.
Sonuç aynı mı?

Bir keresinde telefonu sunucuya çevirmiştim, 1.5 GB RAM ile ancak 1.12.2 yi rahatça açabiliyordu.

Ayrıca dünyada bolca gezip chunkları oluşturun belki ondan yapıyordur.

Sonuç aynı mı?

Bir keresinde telefonu sunucuya çevirmiştim, 1.5 GB RAM ile ancak 1.12.2'yi rahatça açabiliyordu.

Ayrıca dünyada bolca gezip chunkları oluşturun belki ondan yapıyordur.

Değişen bir şey olmadı dünyada bolca gezip chunkları oluşturmayı deneyeceğim. Bu arada optimasyon için önerdiğiniz plugin var mı?

Eki Görüntüle 151071

Eki Görüntüle 151072

Eki Görüntüle 151078
LeafMC optimizasyonlu forku deneyin. Sürüm 1.20.2 dediniz. 1.20.4 arasinda hata duzeltmeleri dışında fark yok. Ancak sadece 1.21 olan forklar güncelleme alacak.

Sürüm 1.21.4 olacaksa:

Sürüm 1.20.4 olacaksa:

1.20.6 olacaksa:

Rapora baktigimda aikar flags kullanilmamis. Buradan oluştup RAM'i 1.5G seçtikten sonra kodu kopyalayip, Linux'ta baslat.bat karsligi olan dosyanin (start.sh'tı galiba) icine yapistirip kaydedin.

Son düzenleme:
Çözüm
Leafmc optimizasyonlu forku deneyin. Sürüm 1.20.2 dediniz. 1.20.4 arasinda hata duzeltmeleri dışında fark yok. Ancak sadece 1.21 olan forklar güncelleme alacak.

Sürüm 1.21.4 olacaksa:

Sürüm 1.20.4 olacaksa:

1.20.6 olacaksa:

Rapora baktigimda aikar flags kullanilmamis. Buradan oluştup RAM'i 1.5G seçtikten sonra kodu kopyalayip, Linux'ta baslat.bat karsligi olan dosyanin (start. Sh'Ti galiba) icine yapistirip kaydedin.

Selam bu forkun normal Build'ler örneğin paper Spigot'dan farkı nedir?