Minecraft ani FPS düşüşü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 14742
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 267
  • Etiketler Etiketler
    fps minecraft

14742

Uzman
İyi Sosyaller, Minecraft 1.20.1 OptiFine oynuyorum. Daha dün 500-600 FPS'lerde oynarken, bugün bir anda 200-380 FPS'lere kadar düştü. GPU ve CPU kullanımları arttı, dün düşüktü arka planda da açık bir şey yoktu. Bugün de arka planda açık bir şey yok fakat %10 arttı kullanımlar. Nasıl çözerim bu durumu?

Sıcaklıklardan kaynaklanıyor olabilir. Antivirüs programı yüklediyseniz olabilir. TLauncher ile oynuyorsanız olabilir. FPS arttırmak için Chunk düşün.

Sisteminizi belirtin.

• i5-12450H
  • RTX 4050
  • 16 RAM
  • 500 SSD laptop.

Sıcaklıklardan kaynaklanıyor olabilir. Antivirüs programı yüklediyseniz olabilir. TLauncher ile oynuyorsanız olabilir. FPS arttırmak için Chunk düşün.
Sıcaklıklar GPU 30-40 civarlarında CPU 40-50. Chunk 8 de. TLauncher değil de benzer bir yerden oynuyorum ama dün FPS ler normaldi bugün düştü.

• i5-12450H
  • RTX 4050
  • 16 RAM
  • 500 SSD laptop.

Bugün bilgisayarınıza hiç program yüklediniz mi veya FPS düşüşü olduğu gün?

• i5-12450H
  • RTX 4050
  • 16 RAM
  • 500 SSD laptop.

Sıcaklıklar GPU 30-40 civarlarında CPU 40-50. Chunk 8 de. TLauncher değil de benzer bir yerden oynuyorum ama dün FPS'ler normaldi bugün düştü.

Java'yı tekrardan yükleyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konudan bağımsız Optifine yerine çok daha iyi performans modları var onları araştırın.

Konu hakkında da dünden bugüne ne değiştiğini veya neyi değiştirdiğinizi düşünün. Belki FPS düşüklüğü gördüğünüz sırada arkada bir güncelleme falan yapıyordu.

Bugün bilgisayarınıza hiç program yüklediniz mi veya FPS düşüşü olduğu gün?

Java'yı tekrardan yükleyin.

Hocam dün Pes indiriyordum gece laptopu açık bıraktım ama hala inmedi sadece 27GB indi. Dün sadece 4-5GB indirmiştim.

Nasıl bulabilirim onları? Çoğu kişi OptiFine önermişti iyi performans veriyor diye. Ne indirmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sodium + Sodium Extra + Reese's Sodium Options + Dynamic FPS + Entitty Culling + Nvidium modlarını kurabilirsiniz. Baya iyi performans verir.

Ben modlu oynarken 30 FPS'lerden 150 FPS'lere çıkmıştım. Bu paketle. O zaman çalışıyordu ama şimdi çalışır mı bilmem. Bazen çakışmalar olabiliyor.

Nerden indireceğim hocam onu bulamadım. Bunları OptiFine'a mı kuracağım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…