Minecraft bana göre vasat

Katılmıyorum.

İksirler, kitaplar, redstone dünyasına girdiğinde bambaşka bir hale geliyor oyun. Hedef hayatta kalmak olmamalı bu oyunda sadece. Oyunun keşfe açık pek çok noktası var. Portal ve nether, ejderha kısmı ise bambaşka. Oralara gidebilmek için çok gelişmek gerekiyor. Aslında o kadar da kısır bir oyun değil.

Addonslarla kesinlikle Java'dan daha iyi. Nether a giriyorsun, o ortamı dibine kadar hissediyorsun.
Animasyonlarda öyle. Mesela şunları Java'ya getirse oyunun populerliği tekrardan artar.
Mojang'a artık Minecraft o kadar bildiğimiz tür gibi geliyorki. Spawn ol, ağaç kas, kazma balta yap, madene gir, kendini geliştir, nether ve end'e git, bitti. Çok şey yazdım ama bunlar çok olmasına rağmen oyunu tek düzey ve sıkıcı yapıyor. Şu Java yerine biraz Bedrock'a odaklansalar çok iyi olacak. Bedrock zaten Java tabanlı olmadığı için neler yapabileceklerini görmüyorlar.

Minecraft 2.0 tarzı bir şey çıkmalı. Çok daha iyi hikaye, oynanış, görünüş ve grafik. Oyunun temelini bozmadan yapıp çok iyi optimize ile gelirse +100 milyon satış garanti. Ama moja-Microsoft'a göre gereksiz. Her şeyi bozuyor zaten Microsoft.

Vanilla hali çok kısıtlı. Çünkü aynı şeyleri 15272 kere yaptığın için sıkılıyor insan.

Olmayabilir ama 5-6 kere oynayınca çok kendini tekrarlıyor oyun.

Fazlasıyla katılıyorum. Kendi arkadaş grubumla kaç kere başladık ve inanılmaz gelişip öylece durduk. En son dünyada köylülere kent inşa edip oraya yer ve deniz altından tren yolu inşa etmiştik. Sadece kafa dağıtıp bir şeyler yapmak için, ekiple oynamaya güzel oyun ama çok da bir özelliği yok aslında. Bu oyun bugün çıksa çoğumuz 3 gün oynar bir daha yüzüne bakmazdık herhalde. Artık yeni dünya açtığımızda neyi hangi şekilde yapacağamız bile belli.

Gelişmek derken sağlam gelişiyoruz, köylülerden bir kağıt karşılığı elmas set dizmeli, endde enderman farmı yapmalı yani.

Katılıyorum, oyun özellikle arkadaşlarla oynamayınca bomboş bir maden kazma simülasyonuna dönüşüyor. Minecraft'ı ayakta tutan community zaten. Özellikle Türkiye'de insanlar nostaljiye çok bağlı kalıyorlar ve oyundan kopamıyorlar. Beğenmeme atan insanların da nostaljiye bağlı kaldığını düşünüyorum. Şu an Minecraft bitiş döneminde ve Microsoft inadına oyunu daha da zamlıyor. Modlarla vs. oynanınca tabii ki sarabilir ama biz asıl oyundan bahsediyoruz. Asıl oyun vasat.

Zaten hayatta kalma modu da tamamen aynı ilerliyor, gelişe gelişe üstüne büyülü zırh çekiyorsun ve öyle kalıyorsun oyunun pek bir özelliği yok. End'e çoğu kişi gitmiyor bile artık. Önceden Dragon'u kesmek çok zordu ama şu an 2-3 dakika bile sürmeden kesebiliyoruz zaten.

Olmayabilir ama 5-6 kere oynayınca çok kendini tekrarlıyor oyun.
Her seferinde farklı bir amaç olabilir. Birinde ejderhayı öldürüp oyunu bitirmek (epey emek istiyor), birinde inşaat, birinde tarım, birinde redstone otomatik makineleri yapmak gibi gibi… Birinde sadece gezgin olup bulunan köylerde kalarak bile sadece bir sırt çantasıyla oynanabilir. Çok da seçenek var aslında…

Gerçekten sadece yapılacaklar listesine dönüyor oyun aslında ama işte mekanikler, müzikler, dünya, geriye kalan şeyler çok başarılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…