Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Beyazıt

Üstün
Makaleler
1
Yer
Bursa, Turkey
Selam dostlar, iyi sosyaller;

CraftRise ve TLauncher'da oyun oynarken, oyun ekran kartını görmüyor sorunu nasıl çözebilirim?

Sistem Özellikleri;
  • Intel Core i7 13650HX
  • 32GB DDR5 RAM
  • RTX 4060 (140W) Mobile GPU
  • 1TB M.2 SSD

Ekran görüntüsü 2024-04-06 192240.webp
Ekran görüntüsü 2024-04-06 192220.webp

Yapmış olduğum ayarlar bu şekilde, Java'da 4060'ı seçiyorum ancak oyunda Intel'in ekran kartını kullanıyor. Durum sadece CraftRise ve TLauncher'da oluyor. Oyuna girince Intel HD Graphics'i kullanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CraftRise ayarları altından Grafik performans tercihi ayarı Maksimum performans olarak ayarlandı ve sorun çözüldü.

Craftrise.webp

Aslında tam tersi olması gerekirdi. Uzun zamandır yalnızca dGPU kullanmaktayım ve eskiden olan takılmaların hiçbirini yaşamıyorum.

Ana ekranda bile harici ekran kartını kullandığı için normal ama gene o kadar fark olmaması gerekirdi. Garip.

Fotoğraf ekleyebilir misiniz?
Nasıl fotoğraf hocam? Oyuna girince 4060 aktif oluyor çıkınca ise Intel ekran kartına geçiyor.

Ekran görüntüsü 2024-04-06 234212.webp

@brkdnmz Hocam bu şekilde demi? Bazen algılayamıyorum kusura bakmayın ilk defa ekran kartı olan bir bilgisayar kullanıyorum.

@brkdnmz Hocam bu şekilde, değil mi? Bazen algılayamıyorum, kusura bakmayın. İlk defa ekran kartı olan bir bilgisayar kullanıyorum.

Aynen, bu şekilde. Burada bir Java istemcisi görmeyi beklerdim ancak görünmüyor.

Asıl siz kusura bakmayın, başta oyunu görmemişim. Kalın yazı tipi kullanmamın sebebi de daha rahat anlayabilmenizdi. Sorununuz çözülür umarım. 🙏

Aynen, bu şekilde. Burada bir Java istemcisi görmeyi beklerdim ancak görünmüyor.

Asıl siz kusura bakmayın, başta oyunu görmemişim. Kalın yazı tipi kullanmamın sebebi de daha rahat anlayabilmenizdi. Sorununuz çözülür umarım. 🙏
Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam, eksik olmayın.

Muhtemelen şu anda işlem yapıyorsunuz fakat Görev Yöneticisi üzerinden CraftRise'ın dosya konumuna gittikten sonra o konumu kaydedin. Sonrasında ayarlardan "Göz at" dedikten sonra bulduğunuz 'exe' dosyasını eklemeye çalışın. Belki konumları farklıdır.
1712436604888.webp

Görev Yöneticisi üzerinden CraftRise'ın dosya konumuna gittikten sonra o konumu kaydedin. Sonrasında ayarlardan "Göz at" dedikten sonra bulduğunuz 'exe' dosyasını eklemeye çalışın. Belki konumları farklıdır.

Bana da bu doğru çözüm gibi geldi çünkü başka bir işlem görünmüyor. Oldukça meraklandım. : )

Normalde düz Minecraft'te direkt javaw.exe görünüyordu.