Çözüldü Minecraft ekran kartını kullanmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nop
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 378
  • Etiketler Etiketler
    ekran minecraft
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Aydın
İyi geceler değerli dostlar, bugün Minecraft'ta shaderpack kurdum ve ekran kartının kullanılmadığını fark ettim, daha sonrasında forumda bir arkadaş Javaws'ı falan yüksek performansa alarak sorunu çözmüş ancak ben çözemedim. Ekran kartım GTX 1650. 10 FPS alıyorum ancak GTX1650'nin o kadar kötü bir kart olduğunu düşünmüyorum. Ekran görüntüsünü de ekledim.

1737321235506.webp

Çözüm
Böyle yapmayın, Intel masaüstünde kullanmaya devam etsin. Hem GPU gereksiz ısınır, hem de pil vb. kullanmak isteyince hızlıca şarjı biter.

Oyunlar için Windows grafik ayarlarından veya o ayarı yaptığını yerde program ayarları var. Oradan javaw.exe dosyasını ekleyerek yapın. Dizüstü için bu oyunları harici GPU'ya tanıtmayı öğrenin. Çoğu indie oyun harici GPU için sürücü güncellemesi almıyor. Yani Windows kullanan bir kullanıcının temiz kurulumu bilmesi gibi, dizüstü bilgisayar kullanan birinin bu grafik ayarı mantığını anlaması önemli.

Minecraft'ın bu kadar süredir bunu çözmemeleri de komedi. Genel kullanıcıya hitap eden oyunlar Roblox ve Minecraft halen dizüstü bilgisayarlarda harici GPU'yu tanıyacak sürücüler yok.

Yani her türlü bunun mantığını anlayın. Oyunların kısayolunu değil, dosya konumunda exe dosyasını eklemeniz gerekiyor. Minecraft java sürümü javaw.exe ile çalışıyor.
NVIDIA Denetim Masası'ndan Minecraft'a özel ayar çekerek yapmayı da deneyebilirsiniz eğer yukarıdaki çözüm işinize yaramaz ise.

Son düzenleyen: Moderatör:
Minecraft başlatma argümanı ekleyip RAM verebilirsiniz. En mantıklı performans şekli o. Ayrıca kullandığınız Launcher üzerinde "ayrık grafik kartlarına olanak tanı" gibi bir kısım var mı?

Böyle yapmayın, Intel masaüstünde kullanmaya devam etsin. Hem GPU gereksiz ısınır, hem de pil vb. kullanmak isteyince hızlıca şarjı biter.

Oyunlar için Windows grafik ayarlarından veya o ayarı yaptığını yerde program ayarları var. Oradan javaw.exe dosyasını ekleyerek yapın. Dizüstü için bu oyunları harici GPU'ya tanıtmayı öğrenin. Çoğu indie oyun harici GPU için sürücü güncellemesi almıyor. Yani Windows kullanan bir kullanıcının temiz kurulumu bilmesi gibi, dizüstü bilgisayar kullanan birinin bu grafik ayarı mantığını anlaması önemli.

Minecraft'ın bu kadar süredir bunu çözmemeleri de komedi. Genel kullanıcıya hitap eden oyunlar Roblox ve Minecraft halen dizüstü bilgisayarlarda harici GPU'yu tanıyacak sürücüler yok.

Yani her türlü bunun mantığını anlayın. Oyunların kısayolunu değil, dosya konumunda exe dosyasını eklemeniz gerekiyor. Minecraft java sürümü javaw.exe ile çalışıyor.

Çözüm
Geri
Yukarı Alt