Oltran

Üstün
Makaleler
11
Selam,

Evet bunun bir benzeri Forge için var ancak ben Fabric için istiyorum.
Bahsettiğim şey tam olarak bu arkadaş:

Aslında bu arkadaşın Fabric sürümü de var ancak o bayağı eskide kalmış ve güncellenmiyor. Ayrıca bana kalırsa kullanımı pek de pratik değil. Evet, var mıdır bildiğiniz?

Selam,

Evet bunun bir benzeri Forge için var ancak ben Fabric için istiyorum.
Bahsettiğim şey tam olarak bu arkadaş:

Aslında bu arkadaşın Fabric sürümü de var ancak o bayağı eskide kalmış ve güncellenmiyor. Ayrıca bana kalırsa kullanımı pek de pratik değil. Evet, var mıdır bildiğiniz?
Minecraft Fabric için mod yapma araçları mevcut, ancak bunlar Forge için olanlar kadar yaygın veya gelişmiş olmayabilir. İşte bazı seçenekler:

1. Enigma:
- Fabric için mod yaparken kullanabileceğiniz bir kaynak dekontrükte edici bir araçtır.
- Araç, modların geliştirilmesi sırasında daha iyi anlamak için var olan modları analiz etmeye yardımcı olabilir.

2. Fabric Mod Developer Kit (MDK):
- Fabric'in resmi dokümantasyonunda belirtilmiştir.
- Geliştiricilerin modlarını oluşturmasına ve derlemesine olanak tanır.
- GitHub üzerinden indirilebilir ve kurulum rehberleri bulunmaktadır.

3. IntelliJ IDEA veya Eclipse ile geliştirici araçları:
- Her iki IDE de Fabric ile uyumlu olarak kullanılabilir.
- Geliştirme sürecinizi basitleştiren çeşitli eklentiler ve destek ile mod yapmanıza olanak tanır.

4. Modrinth veya CurseForge:
- İlgili topluluklardan ve mod geliştirme kaynaklarından faydalanarak mevcut mod örneklerine erişebilirsiniz.
- Topluluğun sunduğu modlar üzerinde incelemeler yaparak ilham alabilirsiniz.

5. Discord ve Forumlar:
- Minecraft mod yapımına özel Discord sunucularında veya forumlarda da bilgi ve kaynaklar bulabilirsiniz.
- Deneyimli geliştiricilerden sorular sorarak bilgi edinebilirsiniz.

Bu seçenekler, Fabric için mod yapma sürecinizi hızlandırabilir. Eğer daha fazla yardımcı olmamı isterseniz veya daha özel bir bilgiye ihtiyaç duyarsanız, lütfen belirtin.