Çözüm Minecraft "GLFW error 65544 WGL" ve OpenGL "Version string retrieval is broken" hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mehmet Furkan

Başarılı
Merhaba, Minecraft'ı başlatınca alınan bu hatalara kendimce bir çözüm bulduğumu düşünüyorum. Sistemimde çift monitör setup kullanıyorum ve Windows yansıtma ayarlarında (Win+P) "Uzat" modunda kullanyorum. Bu sayede iki ekranımı ayrı ayrı kullanabiliyorum. Ancak bu ayar açıkken Minecraft'a girince bu hataları alıyordum. Yansıt modunu "Sadece bilgisayar ekranı" olarak seçince sorunsuz şekilde açıldı. Benzer bir hatayı "Project Zomboid" isimli oyunda alıyorum. Doğrusu oyun direkt başlamıyor. Yine yansıt ayarlarından dediğim ayarı seçince düzeliyor. Benzer bir hatayı "Stormworks" oyununda da aldım. Yansıt modunu değiştirince düzeldi. Bu sorunu yaşayan varsa ve çift monitör kullanıyorsa büyük olasılıkla sorun çözülecektir. Neden bunu yapınca çözüldüğü hakkında bir fikrim yok. Mantıklı bir açıklama yapacak bilgi birikimine de sahip değilim ama bu sorunla karşılaşan olursa postuma denk gelip farklı bir çözüm deneyebilir ve hatta sorununu çözebilir diye düşündüm. İyi oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…