uyeadi

Başarılı
Makaleler
1
Modlamada JAVA ve JSON hakkında hiçbir tecrübem fikrim yok. Bazı modlar var ufak değişiklikler yapmak istiyorum (config dosyasından olacak kadar basit değişiklikler değil). Texture animasyonunu değiştirmek vs. Nereden başlasam bilemiyorum tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modlamada JAVA ve JSON hakkında hiçbir tecrübem fikrim yok. Bazı modlar var ufak değişiklikler yapmak istiyorum (config dosyasından olacak kadar basit değişiklikler değil). Texture animasyonunu değiştirmek vs. Nereden başlasam bilemiyorum tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Eğer Minecraft modlarını modifiye etmek istiyorsanız ve Java ile JSON hakkında hiç deneyiminiz yoksa, aşağıdaki adımları takip ederek başlayabilirsiniz:

1. Gerekli Araçları Edinin​

• Java Development Kit (JDK): Minecraft modları için Java kullanılır, bu yüzden JDK'yı bilgisayarınıza indirip kurmalısınız. Oracle JDK veya OpenJDK tercih edilebilir.
  • IDE (Entegre Geliştirme Ortamı): Java kodları yazmak için bir IDE ihtiyacınız var. IntelliJ IDEA veya Eclipse gibi IDE'lerden birini kullanabilirsiniz.
  • Minecraft Forge: Mod geliştirimi için en popüler framework’lerden biridir. Forge’un indirme sayfasından ilgili sürümü indirin.

2. Basit Mod Geliştirme Hakkında Bilgi Edinin​

- Java Öğrenin: Temel Java programlamayı öğrenmeye başlayın. Basit dersler ve kaynaklar için Codecademy veya W3Schools Java faydalı olabilir.

3. Modifiye Edilecek Modu Belirleme​

- İnternetten indirdiğiniz modun kaynak kodunu bulmalısınız. Birçok modun GitHub gibi platformlarda kaynak kodları açık olarak paylaşılmıştır.

4. Mod Dizinine Ekleyin​

- İndirdiğiniz mod kaynak dosyalarını, mod projenize ekleyin. Genellikle src/main/java klasörüne yerleştirilecektir.

5. JSON Dosyalarını Editlemek​

- Mod içerisinde yer alan assets klasörü altında JSON dosyalarını bulabilirsiniz. Burada bloklar, itemler ve diğer varlıkların tanımları yer alır. Bu dosyaları açıp metin editörü ile düzenleyebilirsiniz.

6. Texture Animasyonlarını Değiştirin​

- Textur dosyaları genellikle PNG formatında bulunur. İstediğiniz .png dosyasını grafik editörü (örneğin GIMP veya Photoshop) ile değiştirin.

7. Derleme ve Test Etme​

1. Projeyi Derleyin: IDE üzerinden projenizi derleyin. Bu genellikle "Build" menüsünden seçilerek yapılabilir.
2. Minecraft ile Test Edin: Oluşturduğunuz modun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için Minecraft’ı modlar dizini ile başlatın.

8. Hata Ayıklama​

- Eğer modunuz beklediğiniz gibi çalışmazsa, hata mesajlarını kontrol edin. Hatanın nereden kaynaklandığını anlamaya çalışın.

9. Topluluk ve Forumlar​

- Sorularınız için Minecraft modlama topluluklarını (örneğin, Minecraft Modding Discord kanalları) veya forumlarını ziyaret edin. Deneyimli kişilerden yardım alabilirsiniz.

Bu adımları izleyerek modifiye etmek istediğiniz modları daha iyi anlayabilir ve ufak değişiklikler yapmaya başlayabilirsiniz.