inters0

Uzman
Selamlar, yakın zamanda Minecraft satın aldım. Minecraft Launcher üzerinden hem Java hem de Bedrock Edition oynuyorum. Merak ettiğim ise Minecraft'ı nasıl optimize edebileceğim. Çok eskiden OptiFine kurardım. Şu an daha iyisi var mı? Amacım hem oyun içini (buglar vs.) hem donanım tarafını etkileyen kısmı iyileştirmek (CPU/GPU/fan kullanımını ve sıcaklığını düşürmek, FPS ve akıcılığı artırmak). Fakat bunları görsel kalite bozulmadan, hatta artırarak yapmak istiyorum. Hem Java hem de Bedrock için öneride bulunabilirsiniz.

Sistemim; ASUS TUF A16 (2024) RTX 4050, RYZEN 7445HS, 32 GB RAM, 512 GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Java için OptiFine yerine Sodium daha iyi bir tercih olacaktır. Shader da kullanmak isterseniz Iris'e yönelebilirsiniz. Eğer sürüm destekliyorsa Nvidium da kurabilirsiniz. Bedrock içinse böyle bir mod duymadım ben.

Selamlar, yakın zamanda Minecraft satın aldım. Minecraft Launcher üzerinden hem Java hem de Bedrock Edition oynuyorum. Merak ettiğim ise Minecraft'ı nasıl optimize edebileceğim. Çok eskiden OptiFine kurardım. Şu an daha iyisi var mı? Amacım hem oyun içini (buglar vs.) hem donanım tarafını etkileyen kısmı iyileştirmek (CPU/GPU/fan kullanımını ve sıcaklığını düşürmek, FPS ve akıcılığı artırmak). Fakat bunları görsel kalite bozulmadan, hatta artırarak yapmak istiyorum. Hem Java hem de Bedrock için öneride bulunabilirsiniz.

Sistemim; ASUS TUF A16 (2024) RTX 4050, RYZEN 7445HS, 32 GB RAM, 512 GB SSD
Fabric ile Remarkably Optimized kullanin.

Java için OptiFine yerine Sodium daha iyi bir tercih olacaktır. Shader da kullanmak isterseniz Iris'e yönelebilirsiniz. Eğer sürüm destekliyorsa Nvidium da kurabilirsiniz. Bedrock içinse böyle bir mod duymadım ben.
Hocam modlamaya hic asina olmadigim icin biraz acmaniz mumkunmu? Dedikleriniz nedir, ne ise yarar, nerden nasil indirilir, neyi degistirir?

@xapder Sizede sormus olayim.

Öncelikle Minecraft'ın kendi launcher'ı çöp, onun yerine Prism Launcher ile bu mod paketini kullanın.

1776448245903.webp

Java değişkeni olarak da -XX:+UseZGC -XX:+ZGenerational kullanın bu stutter'ları önemli ölçüde azaltıyor.

1776448409588.webp

Hocam modlamaya hiç aşina olmadigim icin biraz açmanız mümkün mü? Dedikleriniz nedir, ne işe yarar, nereden nasıl indirilir, neyi değiştirir?

Sodium oyunun daha optimize çalışmasını sağlıyor, Iris ise shader kullanmak isterseniz yanında gelen bir eklenti. Nvidium ise RTX 20xx ve üstü kartlar için çalışan NVIDIA kartlar için optimize edilmiş Sodium sürümü. Sizin de pek bilginizin olmamasından kaynaklı Iris daha mantıklı olur çünkü mod için gerekli tüm dosyaları .exe ile oyun konumuna atıp hallediyor.